20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici medija iz Luksemburga: Preporučujem svima da dođu u Crnu Goru i otkriju ovaj biser

Posjeta CG

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je u periodu od 16. do 19. septembra predstavnike prestižnih medija iz Luksemburga: popularni dnevni list “Luxemburger Wort”, čiji dnevni tiraž iznosi 50.000 primjeraka, zatim “Reesen” magazin za putovanja, nedjeljnik “Revue”, dnevne novine “L’Essentiel” koje se štampaju u tiražu od preko 70.000 primjeraka, kao i predstavnicu luksemburškog turoperatora ULT, koji su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima crnogorskog primorja.

Tokom boravka u destinaciji, obišli su Skadarsko jezero, Bar, Herceg Novi, Perast, Kotor, kao i Budvu, Lušticu i Porto Montenegro.

“Za nekoga ko je rođen sa druge strane Jadranskog mora, ovo je bila sjajna prilika da se upoznam sa ovim dijelom obale i uživam u divnim zalascima sunca na moru. Uvijek je lijepo posjetiti primorje, ali mislim da se pravi biser ove zemlje krije u planinama, daleko od uobičajenih turističkih tura. Preporučujem svima da dođu, angažuju vodiča i otkriju ovaj biser“,  rekao je Mauricio Mafei (Maurizio Maffei), novinar magazina “Reesen”, koje ima svoje elektronsko i štampano izdanje sa tiražom od deset hiljada primjeraka.

Novinari su imali priliku da se uvjere u raznolikost koju nudi naša obala, da obiđu dijelove Starog grada u Baru, Herceg Novom, Budvi i Kotoru, ali i da se upoznaju sa ponudom savremenih dijelova primorja, poput Luštice i Porto Montenegra.

Posjeta CG

“Svidjelo mi se. Prvi put sam u Crnoj Gori i najviše mi se sviđa priroda ove zemlje. Prvi dan smo čitav dan proveli u prirodi, vozili se brodom, okruženi planinama. Prva dva dana programa su na mene ostavila najjači utisak, zbog predivnog Skadarskog jezera i posjete selu Žlijebi”, podijelio je utiske novinar Žerom Bek (Jérôme Beck), predstavnik nedjeljnog magazina “Revue”, koji će reportažu iz Crne Gore na pet strana objaviti na proljeće naredne godine..

Sa sličnim razmišljanjem iz Crne Gore odlazi i predstavnica ULT-a, na koju su naši nacionalni specijaliteti i ljubazni domaćini, ostavili takav utisak da je poželjela da svako to doživi, što je sada lako kada postoji direktna avio konekcija sa Tivtom i Podgoricom.

Najčitanije