16 C
Kotor

Slušaj online radio

Predviđena nova vikend i kamp naselja na Ublima u Trebinju

Trebinje – foto Boka News
Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Trebinje u namjeri da trajno i sistemski zaštiti lokalitet Ubala od nekontrolisane, neplanske i nelegalne izgradnje, posebno intezivirane u posljednjih nekoliko godina, donijelo je odgovarajuću Odluku o pristupanju izradi, a zatim i o usvajanju, Zoning plana Ubla.

Ovaj lokalitet, kako su eKapiji pojasnili iz ovog Odjeljenja, prethodno je zastićen u sklopu Odluke o proglašenju Parka prirode Orjen i kao takav “uživa” dodatni stepen zaštite od nekontrolisane urbanizacije.

– Ovim Zoning planom, u okviru plana namjene površina, osim postojećih sadržaja, kao sto je izletište, predviđeni su i dodatni sadržaji: vikend naselja, katunska naselja, planinska gazdinstva, ski staza sa osnježavanjem, kamp naselja, manji hoteli planinskog tipa u posebnim zonama, istrazivačke stanice, ergela, autobusko stajalište i parking za automobile i mnogi drugi sadržaji – kaže za eKapiju načelnik Odjeljenja Vedran Furtula.

Takođe, planirana je i odgovarajuća saobraćajna infrastruktura, kao i opremanje vodovodnom i drugom komunalnom infrastrukturom.

– Ovim planom predviđena su u značajnoj mjeri stroga ograničenja po pitanju urbanisticko-tehničkih uslova izgradnje objekata, od površine parcela, tipova, veličine i spratnosti objekata, i ostalo – navodi Furtula.

Izvor:eKapija

Najčitanije