21 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijera predstave “Oleana”

Oleana

Premijerno izvođenje predstave “Oleana” po komadu Davida Mameta a u režiji Egona Savina održano je sinoć u velikoj Sali tivatskog Centra za kulturu.

Po riječima Gorana Božovića, direktora Centra za kulturu, u čijoj produkciji je predstava rađena, dobijen je kvalitetan pozorišni komad, ozbiljna duboka psihološka drama koja govori o aktuelnim temama za današnje vrijeme.

„Vjerujem da će komad imati dug pozorišni život ne samo u Crnoj Gori već i regionu a mi ćemo se potruditi da kada god to bude moguće predstavu izvodimo na pozorišnim scenama kod nas“ kazao je Božović.

Reditelj Egon Savin istakao je dobru saradnju sa tivatskim Centrom za kulturu iz koje se ovoga puta izrodila jedna značajna, problemska predstava , koja nije zabavna i zabavljačka već ozbiljan dramski komad sa veoma aktuelnim značenjima.

„Nije bilo lako raditi mali komad, komad sa dva lica, održavati intezitet pažnje publike. To ni rediteljski ni glumački nije lako ali naam je bilo zadovoljstvo jer smo znali da radimo značajan komad koji govori i o našoj savremenosti. Komad o nasilju, autoritetima, zloupotrebama i manipulacijama, ali obostranim manipulacijama“ objašnjava Savin.

Oleana

U komadu nije riječ samo o nasilju nad ženama već prvenstveno o uzajamnoj manipulaciji koja je česta pojava u odnosima u savremenom društvu.

Glumac Branislav Lečić ističe da je komad ozbiljno pripreman dva mjeseca u Beogradu i par nedelja u Tivtu kako bi ga prilagodili sceni Kulturnog centra.

„To je itekako profunkcionisalo i nadam se da će predstava imati dug život. Već sada imamo ponude nekoliko pozorišta za igranje ove predstave koja je prvenstveno kamerna i pravljena za manje prostore. Ona je kao neki ring u kojem se sukobljavaju dve prirode, dva koncepta, dva manipulatora. Predstava ipak dobro komunicira sa publikom i bio sam zapanjen tišinom publike i pažnjom koja je bila od početka do kraja“ kazao je Lečić

Izvor:CG News

Najčitanije