15 C
Kotor

Slušaj online radio

Preminuo Dejan Adžić, VPSCG: Naša zajednica je izgubila odanog i vjernog kolegu

Cijenjeni vaterpolista, kasnije međunarodni sudija, Dejan Adžić, preminuo je danas u 61. godini nakon kraće bolesti, javio je Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.

Adžić je ostavio dubok trag u vaterpolo sportu, s obzirom da je bio i generalni sekretar i komesar za takmičenje u VPSCG.

Adžić je prošao sve selekcije matičnog kluba Primorca iz Kotora, bio je i reprezentativac mladih vaterpolo selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je još i za VK Crvenu Zvezdu iz Beograda i VK Budvu.

Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljavao je kroz obavljanje funkcije sudije vaterpolo igre, gdje je iskazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunarodnih vaterpolo sudija. Sudio je na mnogim značajnim vaterpolo takmičenjima, na evropskom prvenstvu 2006. godine, utakmicama i turnirima Svjetske lige, svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, a “pravdu” je djelio i na prvoj zvaničnoj utakmici vaterpolo reprezentacije Crne Gore, protiv Italije, odigranoj u Trstu, dana 19.12.2006. godine.

Nakon sudijske karijere postaje delegat i kontrolor na vaterpolo utakmicama, a od februra 2018. godine u VPSCG obavlja funkciju komesara za vaterpolo takmičenja.

Povodom smrti Dejana Adžića (1962 – 2023) Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Kotor održaće sjutra, petak 24.03.2023. godine, komemorativnu sjednicu, u palati Bizanti (sala Skupštine Opštine) u Starom gradu Kotoru, sa početkom u 11h.

Najčitanije