24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Pretresi u više gradova – oduzeto oružje, droga…

Policija

Zbog sumnje da su učestvovali u više pucnjava, policija je pretresla više članova kriminalnih grupa u Herceg Novom, Budvi, Baru, Kotoru, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Danilovgradu i Cetinju.

Akcija je sprovedena u sklopu pojačanih aktivnosti prema bezbjednosno interesantnim licima, a svi osumnjičeni su poznati po raznim krivičnim djelima. Nekoliko njih privedeno je na informativni razogvor u policijske prostorije.

Pretresi su izvršeni uz predhodno izdatu naredbu suda.

Kako je saopšteno iz policije, tokom pretresa oduzeti su: dva startna pištolja, pancir, mobilni telefoni, 35 SIM kartica koje nisu korišćene, domaćeg mobilnog opreratera, sredstava za vezivanje – tzv. lisice, opasač, dvije futrole za pištolj, dok su radi daljih provjera privremeno oduzeta vozila: džip marke „Volkswagen Tuareg“, „golf V“ kao i „BMW serije 5“.

“Službenici CB Herceg Novi su izvršili 8 pretresa na 8 lokacija kojom prilikom je oduzeta jedna bejzbol palica, pištoljski metak cal 9mm, zaštitni prsluk-pancir, kao i manji notes u vezi sa novčanim transakcijama.

Na teritoriji opštine Tivat, službenici Odjeljenja bezbjednosti su izvršili 6 pretresa na 6 lokacija kojom prilikom je pronadjen jedan suzavac, metalna palica na rasklapanje, i 2 SIM kartice mobilnog operatera iz Republike Srbije, jedan rokovnik u vezi sa novčanim transakcijama, 4 PVC kese sa tragovima nepoznate materije, kapa tzv. fantomka, 7 g marihuana u tri zamotuljka, 1,5g kokaina, 7,5 hiljada eura, veći zlatni lanac, dva veća noža, dva ručna sata veće vrijednosti i 15 mobilnih telefona

Prilikom pretresa stana i prostorija u mjestu Grbe – Opština Danilovgrad, pronađeno je lice Pajović Vuk, za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 2,5 godina zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Lice je sprovedeno na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS- u Spuž. Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Bar su izvršili 7 pretresa na 7 lokacija kojom prilikom je privremeno oduzet pištolj marke CZ 99 cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu, dva okvira za navedeni pištolj, 47 metaka cal. 9mm kao i 2 DVR marke DVCCHD i zaštitni prsluk – pancir. “, piše u policijskom saopštenju.

Po nalogu suda službenici Sektora kriminalističke policije uz odršku pripadnika Posebne policije pretrese su počeli rano jutros.

Najčitanije