29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijavite se za 1. Trebinjski polumaraton

Sa Crkvine, pa do Trebišnjice, malo kroz grad pa onda kroz krš po prvi put trčaće se polumaraton. Na kraju ljeta Trebinje te čeka, poručuju organizatori.

Manifestacija „SAN RAN“ koju organizuje trebinjsko Udruženje „Sportom do zdravlja“ održaće se krajem septembra. Za sve ljubitelje trčanja pripremili su 3 rute.

„Trčaće se po najljepšim dijelovima Trebinja. Pored obale Trebišnjice, po samom gradu, iznad vinograda do manastira Tvrdoš pa u Grad Sunca. Trkači će vidjeti taj gradski dio kamene Hercegovine i taj jedan moredni dio kakav je Grad Sunca“ kaže idejni tvorac Slobodan Gutović.

Organizatori prvog trebinjskog polumaratona šalju jasnu poruku, sport je zdravlje i otkrivaju tačan termin manifestacije.

„SAN RAN manifestaciju najavljujemo za 28. septembar, na kraju ljeta, pred sam kraj turističke sezone. Imamo namjeru produžiti samu turističku ponudu grada Trebinja. Spremili smo tri trke u okviru manifestacije“, ističe Gutović.

Godinama Slobodan aktivno učestvuje na polumaratonima. Kaže, sve je počelo kada je trčeći polumaraton na Zlatiboru, razmišljao kako bi bilo dobro da trkači imaju priliku da uživaju u ljepotama Hercegovine. Od ideje do realizacije prošlo je nekoliko mjeseci. Manifestacija je zamišljena kao svojevrsna motivacija za sve entuzijaste.

„U principu bitna je samo želja trkača. Zaista kad neko želi i uspije. Sa malo volje sve je moguće . Biće organizovane onlajn pripreme za sve trke. Nadam se da će naš narod ovo da prepozna kao jedan lijep sportski događaj“zaključuje Gutović.

U jedinstvenoj, do sada neviđeoj ruti polumatarona, svi učesnici uživaće u ljepotama najjužnijeg grada Srpske.

Sportska manifestacija SAN RAN, okupiće trkače iz cijelog regiona, ali i iz Evrope. Prijave već stižu i otvorene su do sredine septembra. A prijaviti se možete na sajtu i društvenim mrežama „SAN RAN“.

Najčitanije