21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pripadnici DVD Luštica sinoć ugasili dva požara

Požar

Kolika je važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava potvrđeno je i sinoć, kada su brzo ugašena dva požara na poluostrvu Luštica.

Kako je za RTHN kazao Zoran Gamber, Samostalni savjetnik jedan u Službi zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi požari su izbili u vrlo kratkom razmaku, a reakcija pripadnika DVD Luštica je bila brza i efikasna.

-U mjestu Zabrđe na poluostrvu Luštica, pripadnici DVD Luštica sinoć su oko 21:34 intervenisali na gašenju motornog vozila i okolne šume koja je bila zahvaćena požarom, sa jednim vatrogasnim vozilom i četiri vatrogasca – spasioca. Požar je uspješno lokalizovan u veoma kratkom vremenskom periodu.

Nakon ove intervencije, oko 21:50, takođe su uspješno ugasili i tep ormar koji je gorio na privatnom objektu u mjestu Mardare na poluostrvu Luštica. Učestvovalo je jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca – spasioca, naveo je Gamber, i dodao da je o navedenim dešavanjima obavješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Zbog velike udaljenosti i gužve na putevima, značaj  DVD Luštica u ovakvim situacijama jeizuzetan.

-Uz veliku zahvalnost DVD Luštica na brzim, efikasim i pravovremenim intervencijama, ističem još jednom veliku važnost DVD Luštica za cjelokupni sistem zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi, posebno u smislu udaljenosti sjedišta Službe zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi, koje je u Meljinama, od dijela poluostrva Luštica koji pripada opštini Herceg Novi, uzimajući u obzir i ogromne gužve koje su prisutne na magistralnim putevima kao i na trajektnom prevozu Kamenari – Lepetane, kazao je Gamber, ističući da je dobro poznato koliko faktor vremena znači kada su požari u pitanju.

Izvor:RTHN

Najčitanije