30.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pripreme za otvaranje plaža uz covid free aplikaciju

Waikiki Tivat – foto waikikibeach

U procesu ublažavanja mjera, NKT planiralo je da od 18.maja dozvoli otvaranje plaža duž naše obale uz posebne mjere sanitarne i zdravstvene sigurnosti. Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) sprovodi neophodne aktivnosti na terenu i priprema aplikaciju, koja će uskoro biti dostupna svima. Sadržaće sve važne podatke o kovid fri plažama (plažama “slobodnim” od kovida 19) kao i ostale parametre neophodne za bezbjedan odmor, u aktuelnoj situaciji,kaže za Radio CG portparolka Ivana Lazović.

“Ovih dana plasiraćemo mobilnu aplikaciju urađenu po najnovijoj tehnologiji za tu oblast. Obuhvatiće preko 500 crnogorskih plaža sa snimcima kupališta iz gotovo svih uglova i sa oznakama prilagođenim aktuelnoj situaciji: kovid free. Takođe, aplikacija će sadržati podatke o sanitarnim uslovima, bezbjednosti, temperaturi, kvalitetu morske vode i pružiće mogućnost rezervacije mjesta ili neke druge usluge koje se nude na tim lokacijama”, kazala je Lazović.

JPMD uskoro će definisati i nove olakšice za zakupce.

“Prvi set mjera je već donešen od početka pandemije, a odnosi se na odlaganje plaćanja zakupa od aprila do prvog jula. Upravni odbor JPMD nakon prvomajskih praznika objaviće nove povoljnosti namijenjene ublažavanju finansijskog minusa”, kazala je ona.

U JPMD minulih mjeseci realizuju planirane projekte vrijedne preko 300 hiljada eura.

“U Boki su to šetališta i biciklističke staze,uređenje popularne “Novosdske”plaže u Herceg Novom i postavljanje administrativnog objekta u obliku školjke,od prirodnog materijala,na potezu ka Bojani”, izjavila je Radiju CG Ivana Lazović.

/Gorica Vukićević/

Izvor:Radio CG

Najčitanije