16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Produžetak turističke sezone uz prvu Petrovačku lignjadu: Za takmičenje prijavljeno 25 ekipa

Lignjada

Kako bi Petrovac ostao atraktivan turistički centar i van glavne turističke sezone udruženi mještani uz podršku Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva nastavljaju da realizuju niz događaja kulturno – rekreativnog karaktera. Petrovac svojim mještanima i mnogobrojnim turistima predstavlja novu manifestaciju, prvu Petrovačku lignjadu koja će se održati u subotu, 23. septembra.

“Samo takmičenje nastalo je kao ideja potpredsjednika Mjesne zajednice Petrovac, Dušana Gregovića, koji je svoju zamisao izložio Savjetu MZ, gdje su članovi sa velikim zadovoljstvom podržali ovaj predlog i plasirali ga Turističkoj organizaciji i Opštini Budva. Oni su podržali ovaj projekat i ukazali da ideje ovog tipa doprinose produžetku sezone, jačaju kulturno-rekreativni sadržaj u Petrovcu i utiču da se tradicija ovog kraja na taj način održi,” ispričala je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Bogat program prve Petrovačke lignjade biće podijeljen u tri segmenta: takmičarski, gastronomski i muzički dio. Posebno interesovanje vlada za takmičenje u lovu na lignje, te je već prijavljen veliki broj učesnika.

“Za ovo takmičenje se prijavilo 25 ekipa koje će se takmičiti u lovu na lignje i to u akvatorijumu oko ostrva Katič i Sveta nedjelja. Prva nagrada je vaučer od 300 eura za ribomaterijal, drugoplasirani će dobiti vaučer od 150 eura, dok je treća nagrada takođe vaučer za ribomaterijal u iznosu od 50 eura,” objasnila je Baković Šoljaga.

Ksenija Baković

Atraktivnosti ove manifestacije i njenom velikom turističkom potencijalu doprinijeće i gastro i muzički segmenti programa. Na tri lokacije u Petrovcu će se služiti pržene lignje i vino. Hranu će pripremati ugledni lokalni restorani, te će svim posjetiocima i turistima predstaviti tradicionalne ukuse ovog kraja.

Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva su se pobrinule za bogat muzički program, te će sjajne nastupe i dobru atmosferu prirediti Gradska muzika Budva, VIS Tetra i Senkina đeca. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se u subotu, 23. septembra sa početkom u 16:30h pridruže ovoj posebnoj manifestaciji i uživaju u potpunom takmičarskom, gastronomskom i muzičkom doživljaju.

“Naši posjetioci će zaista imati priliku da uživaju u jednom bogatom programu toga dana, tako da ih svim srcem pozivamo da nam se pridruže i da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i na taj način još jednom dokažemo da ideje ovog tipa zaista služe produžetku sezone,” saopštila je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Najčitanije