21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Program Tripundanskih svečanosti

Bokeljska mornarica – kolo – foto Boka News

Admiralat Bokeljske mornarice objavio je program ovogodišnjih Tripundanskih svečanosti. Program počinje u petak 27. januara u 12 sati kada će sa lođe katedrale-bazilike tradicionalne Lode – pohvale Svetom Tripunu govoriti mali  admiral Antonio Ljuba Grandis iz Tivta.

Program se nastavlja 2.februara, kada će Bokeljska mornarica u 18 sati prenjeti relikvijarij do oltara u katedrali, nakon čega će se održati večernja i kađenje moći.

Kađenje moći Svetog Tripuna 2015.

Sveta misa na Tripundan 3.februara održaće se u 10 i 18 sati, a u nedjelju 5.februara održaće vanjska svečanost – procesija.

U 09.20 odred Bokeljske mornarice iz Kotora, sa kotorskom Gradskom muzikom ispred glavnih gradskih vrata dočekuje odred mornara podružnica Tivat i Herceg Novi, kao i Gradsku muziku Tivat.

Raport Admiralu Bokeljske mornarice ispred katedrale, i  pozdravni plotun je u 9.50, kolo u čast Svetog Tripuna u 10, u 10.30

Vanjska proslava Svetog Tripuna 2016.
Vanjska proslava Svetog Tripuna 2016.

Svečana pontifikalna misa, koju služi monsinjor Luigi Pezzuto, apostolski nuncije u Crnoj Gori, a poslije svete mise predviđena je svečana procesija ulicama Kotora.

Najčitanije