11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat valorizacije kulturne baštine – “TIVATSKA SOLILA – prezentacija izuzetnog kulturnog pejzaža”

Solila foto Boka News

NVO Expeditio iz Kotora realizovati će projekat pod nazivom “TIVATSKA SOLILA – prezentacija izuzetnog kulturnog pejzaža”. Projekat je odobren na konkursu za raspodjelu sredstava za valorizaciju kulturne baštine na teritoriji Opštine Tivat.

Projekat “TIVATSKA SOLILA – prezentacija izuzetnog kulturnog pejzaža” adresira problem nedovoljne informisanosti turista i lokalne zajednice o vrijednostima i osobenostima kulturne baštine ovog lokaliteta.

Cilj projekta je doprinos turističkoj ponudi Tivta i Crne Gore kroz promociju i prezentaciju kulturne i prirodne baštine Tivatskih Solila, putem pripreme, štampe, promocije i distribucije knjige i brošure o ovom vrijednom lokalitetu.

Građa za izradu knjige i brošure nalazi se u Studiji zaštite kulturne baštine u specijalnom rezervatu „Tivatska Solila“ (u daljem tekstu: Studija) koja je realizovana od strane „Expeditio architects“ d.o.o. Kotor 2017. godine. Naručilac studije bilo je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Materijal u Studiji priređen je za stručnu javnost, pisana je ekspertskim jezikom, opremljena je amaterskim fotografijama i nalazi se u samo u digitalnom formatu.

Projekat “TIVATSKA SOLILA – prezentacija izuzetnog kulturnog pejzaža” podrazumijeva prilagođavanje pomenute Studije novim formatima publikovanja (knjiga i brošura), lekturu i korekturu, prevodjenje materijala na engleski jezik, izradu profesionalnih fotografija, štampu, promociju i distribuciju finalnog proizvoda.

Trajanje projekta je 6 mjeseci.

Iznos odobrenih sredstava: 13.975,50€

Najčitanije