13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Proljećna fešta u Luštici Bay – Spring fair

Luštica Bay

Luštica Bay nudi novu priliku za susrete i zabavu, uz lokalne običaje, delicije i rukotvorine –  Proljećni sajam  zakazan je za utorak, 2. maja, od 13 do 18 časova, u Marina naselju


Još jedna proljećna fešta, pod nazivom Spring Fair Luštica Bay, biće održana tokom prazničnih dana, u utorak 2. maja, od 13 do 18 časova, duž promenade Marina naselja. Naredni produženi vikend prava je prilika za opušteno druženje i zabavu za sve uzraste. Fešta rukotvorina, gastronomije, umjetničkih radionica, nastupa folklornih grupa i bendova trajaće tokom cijelog popodneva.

Ovim povodom se okupljaju domaći proizvođači sa gastronomskim specijalitetima, prirodnom kozmetikom, umjetničkim ukrasima i nakitom, kao i raznolikim rukotvorinama. Goste očekuje i atraktivan zabavni program koji će privući posjetioce različitih uzrasta i interesovanja, što i jeste želja domaćina.

Na promenadi se odvija Market domaćih proizvoda i rukotovorina, od 13 do 18 časova, dok časovi slikanja sa Dubravkom Milivojević traju od 13 do 15h, takođe na šetalištu pored mora.

Nastup folklornog ansambla Nikola Đurković predviđen je od 14 do 15 časova kod Amfiteatra, dok će Milky Wave bend zabavljati sve prisutne od 15 do 18 časova.

Luštica Bay

Niz štandova sa proizvodima ručne izrade započinje Fishermans Smokehouse sa bogatom ponudom sušene ribe, a odmah pored je Fromagerie Ovchar sa domaćim mliječnim proizvodima i rakijom. Chili Montenegro donosi specijalitete od chili paprike.

Suhomesnate proizvode, sireve, masline i maslinovo ulje nude Turo d.o.o i Gazdinstvo Dragović, dok će domaći sir i kajmak na trpezu iznijeti Radan Božović. Sezonsko povrće nudi Mala Bašta, a  Myriam Bahti donosi domaće namaze od povrća.

Posle slanih, na red dolaze slatki zalogaji. Voće, povrće, likeri i cijeđeni domaći sokovi mogu se pronaći na štandovima Bosiljke Vuksanović i Petra Čelića, dok Gazdinstvo Cimbaljević nudi svoj prirodni med. Domaće džemove predstavlja Aleksandar Marđonović.

Luštica Bay

Posjetioci mogu pronaći drvene predmete za pokućstvo kod Agate, a ručno rađene svijeće u kristalnim posudama biće na štandu Special Moments Montenegro. Za ukras i poklon mogu se odabrati ručno rađene ukrasne šolje od polimerne gline koje izrađuje Mirka Art. Umjetnički oslikane svilene ešarpe vješto pravi Silk Art Marina, a B Unique iznosi pred posjetioce ručno rađene ukrase za kosu i rajfove. Nakit od kristala u ponudi je Julius Nakita, dok Branka Kastratović izlaže ručno heklane odjevne predmete i igračke.

Gosti i posjetioci mogu takođe potražiti osvježenje i bogat izbor gastro specijaliteta u brojnim barovima i  restoranima, a dan se može zasladiti vrhinskim sladoledom u artisan poslastičarnicama naselja Marina Village.

Dobra zabava, izvrsna hrana i druženje sa porodicom i prijateljima u ambijentu koji spaja prirodu i lokalnu tradiciju prepoznatljivi su imidž Luštice Bay koja privlači sve brojnije domaće i strane goste i rezidente.

Najčitanije