13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Proljećni festival „Hello Spring“ u Luštici Bay 26.marta

Luštica Bay

Proljećni festival „Hello Spring“ („U susret proljeću“) u Marina naselju Luštice Bay, koji će biti održan u subotu 26. marta, od 11 do 16 časova, predstavlja raznovrsnu gastronomsku ponudu domaćih proizvođača, obilje slanih i slatkih delicija, prirodne kozmetike, nakita i maštovitih rukotvorina, uz bogat zabavni program, radionice i aktivnosti za mališane. Aktivnosti će se odvijati istovremeno na više punktova nanizanih duž šetališta, u veseloj fešti prepunoj boja, mirisa i ukusa koja će predstavljati uživanje za sva čula posjetilaca.

Početak festivala pripada najmlađim posjetiocima, za koje je rezervisan Amfiteatar Luštice Bay. Od 11 do 12 časova mališani će moći da učestvuju u radionici pod nazivom „Arts & Crafts (proljećna tema) sa Dubravkom Milivojević”, a zatim ih očekuje druženje i zabava u okviru „Bubble Fun”, od 13 do 14 časova, na istom mjestu. Zabava sa Diznijevim junacima, „Družite se sa Mikijem Mausom i Medvjedićem”, nastavlja se od 15 do 16 časova, takođe u Amfiteatru. Program se odvija uz prisustvo animatora, a ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Festival „U susret proljeću” je namijenjen posjetiocima svih uzrasta, te će svako pronaći kutak po svojoj mjeri. Od 11 do 16 časova, duž šetališta će biti prikazana raznolika izložba domaćih proizvođača hrane i lokalnih specijaliteta, kozmetike, nakita i raznovrsnih rukotvorina.

U sklopu festivala, u restoranu „The Spot” Hotela The Chedi biće priređen i „Live Music i Barbeque” od 13 do 16 časova, gdje će gosti moći da isprobaju poznate specijalitete šefa kuhinje Željka Knezovića, uz druženje i nastup uživo “Giselle benda”.

Umjetnička radionica za odrasle, pod nazivom „Art By You“ / „Umjetnost koju sam stvaraš” sa Dubravkom Milivojević, u rasporedu je od 14 do 16 časova, takođe na promenadi. Radionicu vodi profesorica Dubravka Milivojević, akademska slikarka iz Kotora, koja polaznicima nudi priliku da otkriju svoj likovni izraz i nauče ili usavrše osnove likovnih tehnika. Časovi slikanja su besplatni za sve vlasnike apartmana, kao i goste koji borave u hotelu i apartmanskom smještaju u okviru Luštice Bay. Za ostale goste, na raspolaganju je poseban meni i ponuda specijalnih vrsta kafe i čaja, uz domaće kolače od čokolade i lješnika, po cijeni od 10 eura po osobi, plus 10% naknade za uslugu. Rezervacije se primaju unaprijed, putem mejla: events@lusticabay.com.

Sajam – Luštica Bay

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo po treći put domaćini proljećnog festivala i što zajedno sa našim gostima i posjetiocima obilježavamo dolazak godišnjeg doba koje simbolizuje buđenje prirode i talase nove, svježe energije. Poznato je da naselje Luštica Bay živi i diše tokom cijele godine, te uvijek imamo u ponudi zanimljiva dešavanja u kojima svako može uživati i sticati nova iskustva, prema svojim afinitetima i interesovanjima. Za nas je takođe važno da se na ovaj način povezujemo sa lokalnom zajednicom i dajemo podršku razvoju i promociji lokalnih preduzetnika, jer želimo da jačamo osjećaj pripadnosti zajednici koju dijelimo zajedno sa našim posjetiocima”, rekla je Sonja Banićević, iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay.

Goste festivala će svakako privući raznovrsna ponuda prehrambenih proizvoda i delicija lokalnih proizvođača koji garantuju prirodno porijeklo, svježinu i kvalitet artikala iz svoje ponude. Među izlagačima će se naći već poznata i cijenjena imena lokalne gastronomske scene, kao što su „Fisherman’s Smokehouse”, sa izvrsnom ponudom ribljih proizvoda i „Fromagerie Ovchar“, sa paletom sireva preduzetnice ukrajinskog porijekla Olge Ovchar. Pažnju će zasigurno privući štand veselih boja „Porodice Vuksanović” sa svježim voćem i povrćem, likerima i cijeđenim sokovima, a takođe i ponuda svježeg povrća koje uzgaja porodica „Garmaš”, Andrej i Natalija. Prirodne sokove, pune vitamina, ponudiće i Velibor Mršulja.

Poznato je da je med jedna od najzdravijih i najljekovitijih namirnica, a „Pčelarsko gazdinstvo Cimbaljević” će predstaviti odabrane vrste ovog božanskog nektara sa poluostrva Luštica. „Gazdinstvo Dragović” će takođe ponuditi prirodni med, kao i masline i maslinovo ulje, koje čini jednu od osnova zdrave mediteranske ishrane. Za sve sladokusce, velike i male, „Annabella Candy & Gift Shop” će ponuditi najfinije bombone i čokolade vrhunske ručne izrade.

Posjetioce očekuje i prava revija ljepote, za koju će se pobrinuti studio „Krasiva”, vlasnice Kristine Radoičić, sa interesantnim ukrasima za kosu, dok će „Julius Nakit” predstaviti raskošni nakit od kristala, kao omiljeni ukras, a „Studio Milanka” će prikazati maštovito izrađen nakit za svakodnevne kombinacije ili odabrane prilike i dio asortimana ukrasa za kosu za djevojčice.

Cvijeće je prvi vjesnik proljeća, te će raznobojne i mirisne cvjetne aranžmane posjetiocima predstaviti „Cvjećara Nina”. Jedan od najljepših ukrasa za svaki enterijer, pored cvijeća, čine i dekorativne svijeće ručne izrade koje će ponuditi „Vanilla Candle Studio”.

Kako se priroda budi i cvjeta, to je i pravi trenutak da posjetioci potraže prirodne proizvode za njegu ljepote, među kojima će pronaći aromatične prirodne sapune Nine Lakičević i njenog Brenda „Soapy By Nina”, kao i delikatnu prirodnu kozmetiku „Tauretis Natural” stvorenu od biranih lokalno uzgajanih sastojaka.

Proljećni festival u Luštici Bay postaje omiljeno stjecište okupljanja i druženja svih generacija, uz vrhunski gastronomski ugođaj, raznovrsnu zabavu i upoznavanje sa lokalnom tradicijom, ponudom jedinstvenih prirodnih proizvoda i rukotvorina vještih preduzetnika.

Najčitanije