20 C
Kotor

Slušaj online radio

Promjenjivo i nestabilno vrijeme, dokad više?

foto Boka News

Razlog nestabilnog vremena je taj da se centralni i južni dio Evrope nalazi u nekom začaranom hladnom području, dok se oko nas sa zapadne i istočne strane nalaze toplije vazdušne mase. Upravo taj “hladni prostor” je uzrok nastanka čestih nestabilnosti jer se nad našim prostorom sudaraju dvije vazdušne mase, ova hladna i ona toplija na zapadu ili istoku kontinenta.

Početak nove sedmice donosi sve nestabilnije vrijeme. Padat će kiša koja će na Jadranu i uz njega biti i obilnija. Tako bi do kraja mjeseca maja (petak) na jugu Jadrana lokalno moglo pasti i više od 100 mm kiše, piše neverin.hr.

Prvi dani juna također bi mogli biti kišoviti, a s dotokom hladnijeg vazduha sa sjevera prolazno bi mogla zapuhati i bura.

Neverin.hr

Ponedjeljak:

Promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina. Vjetar mjestimično i povremeno umjeren do pojačan, južni i istočni, tokom noći u pojačanju.

Jutarnja temperatura vazduha 8 do 18, najviša dnevna 14 do 24 stepena.

Utorak:

Pretežno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Intenzivnije padavine u južnim i centralnim predjelima, naročito u popodnevnim satima i tokom noći. Ponegdje se očekuju i obilnije padavine. Vjetar mjestimično umjeren i jak, ponegdje i veoma jak, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha 7 do 18, najviša dnevna 13 do 22 stepena.

Najčitanije