21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija Boke kao destinacije za sportsko veslanje

Foto TO Tivat

Predstavnici Turističke organizacije Tivat su u trodnevnoj posjeti gradu ugostili dva konsultanta iz Švajcarske kako bi ih upoznali sa destinacijom i mogućnostima za veslanje u zalivu Boke Kotorske.

U posjeti Tivtu su boravili Peter Uhl, bivši  potpresjednik Švajcarske veslačke organizacije i organizator veslačke regate „Rowing Trophy Regatta Schwarzsee“ i Alexander Koch, bivši olimpijski veslač i reprezentativac Švajcarske.  Pored obilaska lokacija za veslanje, predstavnici TO Tivat su ih upoznali i sa ponudom za ostale vrste aktivnog odmora,  poluostrvom Luštica, kao i ponudom Bokokotorskog zaliva.

„Uhl i Koch su istakli da su izuzetno zadovoljni ponudom Tivta i zaliva i da iako dolaze iz zemlje gdje im ne nedostaje planinskog ugođaja, fascinirani su blizinom planina i mora u Crnoj Gori. Kada je u pitanju veslanje profesionalaca odnosno veslača na vrhunskom nivou, prema njihovim riječima, potrebna su velika infrastrukturna ulaganja, jer ti veslači zahtjevaju posebno opremljene hale za skladištenje čamaca, pontone, bove za mjerenje distanci i izuzetno mirno more“- saopšteno je iz Turističke organizacije Tivta.

Mogućnost razvoja su vidjeli u rekreativnom veslanju kod ciljne grupe mladih ljudi od 30- 35 godina koji bi veslanje kombinovali sa drugim mogućnostima i sadržajima koje Tivat pruža -pješačenje, planinarenje, gastronomija, kultura. Za ovaj vid rekreacije dovoljno je obezbijediti  adekvatna plovila koja bi se rentirala turistima i njih treba uvrstiti u ponudu grada. Smatraju da bi uvođenje ovakvih plovila bilo profitabilno za investitora i destinaciju.

„Uhl i Koch su obećali da će da će Tivat promovisati u Švajcarskoj i predložiti svojim prijateljima. Ujedno su ponudili su saradnju u daljoj promociji destinacije kroz predstavljanje ponude na veslačkoj regati u septembru mjesecu koja će okupiti oko 400 veslača sa tržišta Švajcarske i drugih zemalja. Predložena je i promocija u okviru specijalizovanih magazina za ovu vrstu sporta“- zaključuje se u saopštenju TO Tivat.

Izvor:S.L.

Najčitanije