12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija Godišnjaka Pomorskog muzeja u Kotoru

Pomorski muzej Kotor

Promocija “Godišnjaka Pomorskog muzeja u Kotoru LXVI-LXVII-LXVIII” biće održana u palati Grgurina u ponedjeljak, 27. decembra sa početkom u 19 sati.

Godišnjak Pomorskog muzeja u Kotoru je stručna serijska publikacija, koja je napravila najveći pomak u proučavanju istorije pomorstva i ima istaknutu ulogu u promociji pomorskog i kulturnog nasljeđa Boke Kotorske i Crne Gore. Prvi broj izašao je davne 1952. godine, uporedo sa osnivanjem JU Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor.

Ovogodišnji trobroj posvećen je obilježavanju 450. godišnjici bitke kod Lepanta i svima stradalim Bokeljima na čelu sa zapovjednikom Jeronimom Bizantijem na kotorskoj galiji „Sveti Tripun Kotorski“.

Pomorski godišnjak

Posebno nas raduje što smo izvršili digitalizaciju Godišnjaka, i da će od februara 2022. godine biti dostupan široj javnosti na novom sajtu Pomorskog muzeja koji je u izradi.

Pozivamo sve zainteresovane građane da dođu na promociju u palati Grgurina i zajedno sa nama obilježe kraj još jedne uspješne godine za Pomorski muzej Crne Gore.

Najčitanije