27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjiga Milana Nikolića Izana

Promocija knjiga

Promocija knjiga “Dah bronzane Tračanke” i “Lanac ljubavi” autora Milana Nikolića Izana biće održana u četvrtak 26. septembra u Poslovnom centru “Vukšić” – D event – Jadranska magistrala – Kotor u 19 sati.

Gost večeri je dr Marina Roganović.

O AUTORU

“Piscu večita živost ne donosi večni život, ako u njoj nema vrhunskog stvaralaštva i vatrene ljubavi. Traganje za saznanjem sa kojim se kreće ka stvaranju kvalitetnog dela, ne može započeti bez spoznaje ljubavne strasti jer istinske fizičke ljubavi nema bez erotike, plamena žudnje, trošenja samog sebe i iscrpljivanja osećanja u svemu tome. Sa takvim temperamentom, on neizbežno dolazi u sukob sa ostatkom sveta. Njegova narav da zemlju obrađuje šakama i prstima, za razliku od disciplinovanih koji to rade traktorom i plugom, vodi ga ka usvajanju sopstvene filozofije života koja potvrđuje činjenicu da se kopanjem zemlje može doći do zvezda. Potrebu čovečanstva da ukroti haos i da iz njega dobije izobilje mira potpuno mu je nerazumna, zato što taj tok kod njega teče suprotnim smerom. On u svom miru pokreće haos, da bi u bezdanu stvorio duhovni plod sa kojeg će se hraniti pokoljenja. U trenucima kada stvara, ne razmišlja da gradi svoju večnost, već u nju ugrađuje svoju muzu. Ona je ta gruda zemlje nastala iz zvezdane prašine i najbolji vodič piscu po kosmičkim prostranstvima.

Znate… Ja imam onu koja me iz mira vodi ka haosu i iz njega izvlači potrebnu mi tišinu. Možda nekada i postanem pisac kakav bi ona želela da jesam. Do tada ostaću prilepljen nogama na zemlji, ali ću i sa mojom muzom po Vaseljeni da letim.

Moja dela su i nastala negde gore, međ’ zvezdama. Čitaoci i kritičati su me proglasili za pisca koji piše duhom i osobom koja u svojim knjigama skriva poruke tajnog znanja. Možda, možda svi ti ljudi nešto znaju. Proveriću, a proverite i vi sami”.

Najčitanije