15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige “Istorija bokeljskog pomorstva”

Naslovnica
Naslovnica

“Istorija bokeljskog pomorstva” naziv je knjige autora Predraga V. Kovačevića koja će biti promovisana u Pomorskom muzeju Crne Gore, Kotor u petak 16. oktobra s početkom u 20 sati.

O knjizi će govoriti, u ime izdavača Nikola Malović, urednik edicije “Bokeljologija” hercegnovske knjižare “So”, Adela Barba iz porodice autora i Siniša Luković, novinar i publicista. U muzičkom dijelu programa nastupiće učenici muzičke škole “Vida Matjan”.

Profesor Predrag V. Kovačević proveo je djetinjstvo u Carigradu. Školovao se u jezuitskoj gimnaziji na njemačkom jeziku, a zatim u klasičnoj ruskoj gimnaziji. Maturirao je u Pragu. Pravni fakultet upisao je u Beogradu. U toku studija dodijeljena mu je engleska stipendija, pa je prešao na studije ekonomskih nauka u Kembridž. Diplomirao je na Univerzitetu u Edinburgu. Za izuzetne radne zasluge ukazom Predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita, odlikovan je 1972. Ordenom rada sa zlatnim vijencem. U rukama držimo – zapravo – Istoriju Boke Kotorske, jer je istorijom najvitalnije zalivske privredne grane ispričana priča o istoriji Boke Kotorske” – zapisao je Nikola Malović.

Najčitanije