18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige satiričnih priča “Upokojenje istine”

Medaur Risan

NVO “Medaur” Risan – Društvo za njegovanje kulturne baštine Risna organizuje promociju knjige satiričnih priča “Upokojenje istine” Dragutina Minića Karla koja će se održati večeras (5. avgust) u dvorištu palate Ivelić u Risnu. Na promociji, pored autora, govoriće i Vanja Bulić, novinar, književnik i tv voditelj.

U pitanju je knjiga humorističko-satiričnih priča koja je objavljena krajem 2021. godine.

Aleksandar Čotrić, srpski aforističar, pravnik i narodni poslanik o knjizi kaže da je u pitanju zbirka od tridesetak izabranih priča, svrstanih u četiri tematska poglavlja, koja na duhovit i kritički način govore o opštim i osnovnim pitanjima postojanja, srpskoj političkoj sceni, partijskom nadmetanju, medijskim manipulacijama, porodičnim prilikama, mjestu književnosti u društvu, a ima i alegorijsko-metaforičkih pripovijesti, sa elementima fantastike, kao i onih zasnovanih na antičkim i biblijskim motivima i srpskoj narodnoj književnosti.
“Karlove priče odlikuje rađanje biranih riječi, čistota rečenica, bogatstvo leksike i stilskih figura. Gotovo sve priče imaju neku vrstu svoje, ili svojevrsne filozofije, koja čitaocu dodiruje misao i razum. Po zgusnosti duhom, nadahnutosti mudrošću, knjiga “Upokojenje istine” je kao svojevrsna prijeka potreba svima klonulim i oronulina duhom, da ih okrijepi “eliksirom jezičkog kalambura”, specijalnog pisca, domanovićevca, vibovca, džumhurovca – Karla Minića”, navodi recenzent Savo Martinović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije