12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige “Succubus” Nedeljka Simanića

nedeljko-simanic-pozivnica

Gradska biblioteka Tivat organizuje promociju romana “Succubus” Nedeljka Simanića večeras, ponedjeljak 4. septembar u 20 sati.

Na promociji koja će biti opdržana u DTV “Partizan” pored autora Nedeljka Simanića o knjizi će govoriti i urednica izdanja Natalija Đaletić, kao moderator večeri.

Nedeljko Simanić, po formalnom obrazovanju akademski slikar, rođen je u Sarajevu 1966. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, slikarski odsjek. Jedno vrijeme studirao je i na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na odsjeku Jugoslovenska književnost.

Paralelno sa slikarskim radom, bavio se pisanjem poezije, proze i novinskih članaka. Objavljivao je književne prikaze i intervjue u nizu sarajevskih publikacija: Oslobođenje, Valter, Bosanski pogledi. Više godina je bio saradnik alternativnog andergraund časopisa za kulturu i umjetnost: Album. Pisanjem se bavio od najranijih dana, fokusiran na poetske i prozne tekstove, književne kritike i eseje na različite teme.

Prvi roman Nedeljka Simanića pod nazivom “Succubus” objavila je izdavačka kuća Ouroboros iz Podgorice 2023. godine. Simanić trenutno radi na pripremi knjige poezije “Ka zlatnom gusaru” koju sufinansira Opštine Tivat putem javnog konkursa za izdavaštvo. Osim toga, radi i na pripovednoj zbirci Delfini ne postoje, a neke od priča koje će biti dio te zbirke objavljene su na portalu za književnost fenomeni.me.

Najčitanije