24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige “Zatvaram butigu“

Zatvaram butigu

Novljanin, Milo Perišić objavio je desetu knjigu s naslovom „Zatvaram butigu“. Poznajući njegovu maštovitost, kreativnost i zaljubljenost u Herceg Novi kome posvećuje ovu knjigu, uvjereni smo da će uprkos odabranom naslovu biti još novskih priča koje će sabrati, zapisati i objaviti.

Sačekaćemo, a do tada s radošću pozivamo na promociju knjige „Zatvaram butigu“  koja će biti organizovana 20. decembra (srijeda) u 17 sati u foajeu Dvorane „Park“.

Uz poziv i bilješka Đorđa Malavrazića o onome šta i kako piše Milo Perišić.

„O gradu pod Orjenom se sigurno pisalo i sa više intelektualne ambicije, naučne utemeljenosti i književne snage. Ali, iskrenije i osjećajnije posvete potekle iz bogatijeg ličnog poznavanja stvari, Herceg Novi nema“

Sve knjige Mila Perišića kao i sve promocije onoga što je pisao obojene su muzikom. Na ovoj koja je planirana za 20. decembar muziku će nam darivati violinistkinje Anita i Jelena Popović i vokalna solistkinja Jovana Ražnatović.

Sa autorom će razgovarati Vitka Vujnović, pa će tako biti obilježena saradnja koja traje od prve Perišićeve knjige „ Herceg Novi noću- muzički život grada 1950-2000“. U programu će učestvovati Dijana Krivokapić.

U desetoj knjizi Perišić nas susreće između ostalih sa Simom Matavuljem i Markom Carom, ali i sa Žoze Saramagom, piše o Petru Palavršiću i Slobodanki Bobi Klisura, o Milanu Midžoru, porodici Dunđerović iz Zelenike i Doklestićima iz Igala, piše kako je naslovljena i jedna priča o „lijepim vrijednim i uspješnim“ u njegovom Novom.

Prijatelji knjige su: Opština Herceg Novi, gradska Turistička organizacija, Biro konto, Agencija za izgradnju i razvoj, Vodovod Herceg Novi, PZU Stojovć, Apartmani Kukoljac i Rumica Topić.

Najčitanije