26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija monografije “Milena Dravić ili ključ snova”

Milena Dravic

Promocija knjige “Milena Dravić ili ključ snova” autorke Anite Panić biće održana u ponedeljak 8.jula sa početkom u 21,30h u ljetnjoj bašti Porto Montenegra u Tivtu.

Monografija posvećena nedavno prmeinuloj legendarnoj glumici, jednoj od ikona jugoslovenskog filma i teatra, održava se u sklopu Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” u Tivtu, a medijatorka ove književne večeri biće Vanja Gavrovski iz izdavačke kuće “Laguna”.

Najznačajnija glumica jugoslovenskog i srpskog filma Milena Dravić je u drugoj polovini prošlog vijeka pokazala je impresivan raspon od komičkih do dramskih likova uvijek izvanredne upečatljivosti. U evropskim okvirima teško je naći glumicu koja je svoju harizmu dokazivala i u najtežim produkcijskim uslovima. Ako bismo samo izdvojili njen vrhunski doprinos u »Čovjek nije tica«, »W.R. Misterije organizma« (Makavejev) i »Jutro« (Đorđević), to bi već bilo dovoljno za ono što se u istoriji roka zove – Hol vječnosti.

Na 364 strane složene u sedam poglavlja, autorka Anita Panić, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, od kojih su neke prvi put objavljene, predstavlja život i jedinstvenu karijeru Milene Dravić. Monografija je poput ključa, kojim čitalac ulazi u suštinu stvaralaštva jedne od najvećih glumica na ovim prostorima.

Izvor:S.L

Najčitanije