17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Protest u Risnu zbog najave smjene doktora Popovića: Ne damo te Vlado

Protest u Risnu – foto Pobjeda

Više stotina građana koji protestuju protiv najavljene smjene direktora Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” dr Vlada Popovića, blokirali su magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici.

Podršku je dao i kolektiv Doma starih u Risnu koji su došli na protest. Rišljanin Trojan Čučković  u ime građana je poručio da je ovo samo protest opomene, i pozvao Ministarstvo zdravlja da  odgovori na njihov zahtjev da doktor Popović obavlja i da da se od toga ne pravi politika.

Građani nose transparente “Ne damo te Vlado”, “Risan ne da Vlada”, “Vlado je dika bolnice”, “Bolnica Risan majka za bolesnike”, Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima”.

Njegova smjena je najavljena zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, zašto niko od dežurnih ljekara u toj bolnici nekoliko dana nije prijavljivao policiji ili nadležnom tužiocu da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo tri dana, nakon što je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Protest u Risnu – foto Pobjeda

Organizatori su juče kazali Pobjedi da mirni protest organizuju u znak podrške ovoj ustanovi, njenom direktoru i ljekarima te bolnice, a povod je kako kažu najava iz ministarstva zdravlja objavljena u Vijestima, da će povodom ovog slučaja uslijediti smjene u toj bolnici.

Magistralni put Risan – Koto je bio blokiran od 9 do 9,50 sati nakon čega je saobraćaj normalizovan

/I.K./

Izvor:Pobjeda

Najčitanije