16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Protest zaposlenih Instituta Igalo: Privatizacija nedopustiva, država da zadrži većinsko vlasništvo

Protest radnika Instituta – foto M.Dobrilović – Boka News

Država Crna Gora mora da zadrži većinsko vlasništvo u Institutu “Dr Simo Milošević”, poručeno je sa protesta radnika, koji je organizovan danas na kružnom toku u Meljinama.

Zaposleni su poručili da Institut nije gubitnik koji traži državnu pomoć, već da su dugovi posljedica višedecenijske nebrige država.

“Radnici u Institutu su jedini u Crnoj Gori za koje ne važi Grandski kolektivni ugovor za zdravstvo”, poručeno je sa skupa.

Radnici kažu i da je neprihvatljivo da se aktelizuje tema privatizacije posebno ne, kako kažu, po cijeni od 10 miliona za 228 hiljada kvadratnih metara zemljišta i objekata od 85.000 kvadrata.

Video: Milan Dobrilović

“Mišljenja samo da država Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo nad Institutom iz više zaloga”, poručeno je sa skupa.

“Ulica nije naš izbor već nužda u egzistencijalnoj borbi mi samo želimo da radimo svoj posao i da sačuvamo Institut kao brend Crne Gore”, saopštili su radnici.

kako su nam kazali zaposleni jutros primili novembarsku platu.

Podsjetimo, godinama problemi u Institutu pokušavali su se riješiti privatizacijom, ali je svih pet tendera bilo bezuspješno.

Najčitanije