16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Protesti na kotorskoj raskrsnici – 40 minuta blokirali Jadransku magistralu

Protest građana

Građani koji protestuju zbog namjere rušenja Vlade premijera Zdravka Krivikapića i formiranja manjinske Vlade što traži Građanski pokret URA okupili su se večeras na kotorskoj raskrsnici na Jadranskoj magistrali u blizini aerodroma Tivat.

Oni su na 40-tak minuta blokirali odvijanje saobraćaja.

Skup obezbjeđuje nekoliko desetina policajaca iz Tivta i Kotora a prisustvuje mu par stotina građana.

Protest građana

Iza skupa stoji kako je rečeno, Organizacioni odbor narodnih protesta za cijelu Crnu Goru.

Klakor je rekao da je narod okupila nevolja i neodgovorni političari koji namjeravaju da izigraju izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta 2020.

Narod nije ovo očekivao i ne želi tenzije. Neki političari zbog svog ličnog interesa žele da promijene kurs koji je narod zacrtao. Nećemo im to dozvoliti – poručio je Klakor.

Slobodarski narod Crne Gore ovo ne zaslužuje jer je napokon dočekao slobodu nakon 30 godina terora pod mafijašem Milom Đukanovićem- istakao je on.

Protest građana

Zdravko Nišavić iz Organizacionog odbora kazao je da oni zahtijevaju da se “isključivo u okviru aktuelne parlamentarne većine može govoriti o nekoj novoj Vladi” ili da su u protivnom, jedina alternativa izbori.

Slobodan Bulajić je istakao da im je cilj da protestima odbrane izbornu volju građana od 30. avgusta 2020.

Protest građana

Prekrajanje izborne volje je kršenje Ustava i neviđena krađa i to ne smijemo dozvoliti jer bi u protivnom nastao haos u zemlji – poručio je on.

Podsjetio je na da je URA ranije obećala da će se boriti protiv DPS-a koji je pokrovitelj kriminala u Crnoj Gori. Indikatovno je da se upravo sada kad je izabran novi Tužilački savjet, URA okreće ćurak naopako i ide na ruku kriminalcima i DPS-u – naglasio je Bulajić zaključujući da iza ideje o manjinskoj Vladi, stoji lider DPS-a Milo Đukanović.

Protest građana

Nakon 40-tak minuta tokom kojih je zbog njihovog protestnog skupa bio obustavljen saobraćaj na ovoj dionici Jadranske magistrale, okupljeni su se mirno razišli.

Izvor:S.L.

Najčitanije