20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Prva Petrovačka lignjada, subota 30. septembar

Lignjijada

Nakon početnog odlaganja zbog lošeg vremena, udruženi mještani Petrovca danas organizuju prvu Petrovačku lignjadu.

Idejni tvorac manifestacije je potpredsjednik MZ Petrovac, Dušan Gregović, a punu podršku organizaciji ovog atraktivnog događaja pružili su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva.

„Dušan Gregović je svoju zamisao izložio Savjetu MZ, gdje su članovi sa velikim zadovoljstvom podržali ovaj predlog i predstavili ga Turističkoj organizaciji i Opštini Budva. Oni su podržali projekat i ukazali na to da ideje ovog tipa doprinose produžetku sezone, jačaju kulturno-rekreativnog sadržaja u Petrovcu i utiču da se tradicija ovog kraja na taj način održi“ kazala je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Program prve Petrovačke lignjade počeće u subotu u 16:30 i biće podijeljen u tri segmenta: takmičarski, gastronomski i muzički dio.

„U takmičarskom dijelu imamo oko 30 prijavljenih ekipa, a danas se završavaju prijave. Takmičari će isploviti u 16:30h, a takmičenje će trajati do 19:15 kada će takmičari doći ispred bine i zajedno sa organizatorima mjeriti ulov, a najbolji će pobijediti. Pripremili smo vrijedne nagrade, vaučere za ribomaterijal. Prva nagrada je u iznosu od 300€, druga 150€, a treća nagrada 50€“ dodala je Baković Šoljaga.

Petrovac – Petrovac – foto NTO

Takmičenje u lovu na lignje će se održati u akvatorijumu oko ostrva Katič i Sveta nedjelja, dok će posjetioci na obali moći da uživaju u gastronomskoj ponudi i večernjem, muzičkom dijelu programa. Lignje će se pripremati na tri lokacije, ispred tri petrovačka restorana gdje će biti postavljeni štandovi sa vinom i pivom, a posluženje će biti besplatno. Svoje štandove će imati i lokalni proizvođači koji će posjetiocima predstaviti svoje domaće proizvode. Dobru atmosferu u Petrovcu upotpuniće KUD „Stara Budva“, učenici OŠ „Mirko Srzentić“, muzičke škole iz Budve – područno odjeljenje Petrovac, zatim bend „Boka All Stars“ i „Akademia bend“ iz Bara koji će nastupati od 21 sat.

„Sagledali smo sve ono dobro što donosi ova manifestacija, a to je produžetak sezone, veća posjećenost, bolje promovisanje mjesta Petrovac i opštine Budva. Upućujem jedan veliki poziv svim našim sugrađanima i gostima da nam se priključe sjutra da zajedno uživamo u lignjama i vinu, da svojim prisustvom podrže cijelu manifestaciju, da na pravi način provedu posljednju septembarsku noć upravo u Petrovcu, da se lijepo družimo i naravno vidimo i naredne godine istim povodom“, zaključila je predstavnica MZ Petrovac.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije