20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi let na liniji Dubai-Sarajevo-Podgorica

Flydubai PG

Na liniji Dubai-Sarajevo-Podgorica realizovan je prvi let aviokompanije “FlyDubai”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

“Na taj način Podgorica se pridružila mreži destinacija koju je `FlyDubai` izgradio u regionu centralne i istočne Evrope, a koja uključuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju”, navodi se u saopštenju.

Prvim avionom doputovao je i izvršni direktor “FlyDubai”-a, Gait Al Gait kao i potpredsjednik za komercijalne poslove, Jejhun Efendi. Njih su na Aerodromu Podgorica dočekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić sa saradnicima, direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, kao i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Abdulsalam Al Romaiti.

U razgovoru sa prvim čovjekom “FlyDubai”-a, Orlandić je kazao da je zadovoljan što će avioni te aviokompanije nakon uspješne ljetnje sezone i popularnosti letova za Tivat, slijetati i na podgorički aerodrom tokom zimskih mjeseci.

„Dogovoreno je i da se zajedničkim naporima Crna Gora kao turistička destinacija, promoviše u UEA s obzirom na važnost tog tržišta i na privrednu saradnju dvije zemlje“, navodi se u saopštenju.

Abdulsalam Hareb Alromaithi Gaith al Gaith i Danilo Orlandic

Al Gait je naveo da je ponosan na otvaranje nove linije i saradnju sa Aerodromima Crne Gore.

On je dodao da je otvaranju nove linije i interesovanju za Crnu Goru, doprinjela posjeta oko 150 novinara iz UAE koji su bili oduševljeni Crnom Gorom kao i vizna liberalizacija, te da je zajednička saradnja na promociji dvije zemljesada ključna.

Kompanija “FlyDubai” će realizovati letove dva leta sedmično, srijedom i nedjeljom, pri čemu će letovi uključivati i zaustavljanje u Sarajevu, popularnoj destinaciji u mreži “Flydubai”-a.

 

Najčitanije