16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi oldtajmer susret u Herceg Novom – “priča koja s godinama više vrijedi” (FOTO)

Na platou ispred zgrade Opštine Herceg Novi  u subotu 28. oktobra ljubitelji VW Bube u saradnji sa Opštinom, upriličili su   izložbu oldtajmera koji su svojevrsna atrakcija za sve ljubitelje automobila, povodom Dana opštine.

Svoje „ljubimce“ izložilo je više od 20 vlasnika iz Herceg Novog i drugih crnogorskih gradova, kao i iz Dubrovnika. Istog dana je organizovana i vožnja oldtajmera na realaciji Herceg Novi – Igalo.

Izložbe poput ove prilika je su da se šira javnost podsjeti  kako su nekada izgledali automobili, ali i animiraju mladi da zavole i čuvaju vozila koja naslijede, kazao je jedan od vlasnika oldtajmera Samir Jaha.

„Često smo, kao i danas, zajedno na izložbama sa prijateljima iz našeg grada, Bara, Ulcinja, Podgorice, Dubrovnika. Nedavno smo osnovali i prvi oldtajmer klub u Herceg Novom „Ljubitelji volkswagen bube“. Namjera nam je da ovakva druženja postanu tradicija, da okupljamo ljude koji vole ovu vrstu automobila kako bismo obogatili turističku ponudu, a istovremeno i animiramo što veći broj mladih ljudi da ona auta koja naslijeđuju čuvaju i koriste“, kazao je Jaha i zahvalio na podršci Opštini Herceg Novi i gradskoj Turističkoj organizaciji, kao i organizatorima izložbe.

Prvi oldtajmer susret u Herceg Novom

Kako je dodao, raduje ih što je značaj očuvanja oldtajmera prepoznat u Crnoj Gori kroz nedavno usvojene zakonske propise za izgled tablice i vlasničkog dokumenta koji omogućava različite povoljnosti i dodatno motiviše vlasnike.

Naš klub nastaviće sa podrškom članovima oldtajmer zajednice, organizacijom skupova, radiće na popularizaciji i promociji  starodobnih vozila, kao I pokretanju inicijativa za  ostvarivanje zakonskih povoljnosti i olakšica u vezi sa korišćenjem starodobnih  vozila;

Najčitanije