25 C
Kotor

Slušaj online radio

Pulski mesar proizveo čokoladu s pršutom i pancetom

Foto: Čokolada s pancetom/Compari/Facebook

Pula – Za nekoga bi ovo mogla biti idealna kombinacija, nekome se pri samoj pomisli da to konzumira možda diže želudac. No za prave gurmane kulinarske granice ne postoje. Jedan pulski mesar, koji je ujedno i pčelar, spojio je naizgled nespojive namirnice čime je izazvao pravi interes javnosti.

Bogdan Komparić s mesom se bavi punih pola stoljeća, a svoju mesnicu otvorio je 1993. godine. Pohodi sajmove, osvaja nagrade, a od nedavno je svoju ponudu obogatio, blago rečeno, neobičnim proizvodom u kojem je spojio “nespojive namirnice” – suho meso i čokoladu.

– Svi moji stalni kupci su se šokirali kad su vidjeli da sam stavio to u ponudu. Rekli su mi da sam lud, a ja sam im rekao da će biti još toga. I turistima su te čokolade zanimljive, oduševljeni su, a nedavno mi je jedan kupac, Švicarac, koji radi u tvornici čokolade, rekao da mora to kupiti i probati – kazao je za Glas Istre Komparić.

Suho meso je, kaže, dehidrirano, a osim njega u čokoladi su još papar, prirodni začini, pistacio. Ne otkriva ovaj iskusni mesar sve sastojke, nešto će, kaže, ostati i kulinarska tajna. Čokoladu s pršutom i pancetom napravio je u suradnji s lokalnim čokolatijerom Vilijem Radonićem, kojeg je upoznao na jednom od gastro sajmova, nakon čega je nastala neobična slastica koju stranci više vole nego domaći ljudi.

Ovakve “čudne” kombinacije nisu ništa neobično u svijetu čokolada. Na hrvatskom tržištu već neko vrijeme postoji čokolada s čvarcima, odnosno sa slavonskim čipsom koja je, baš kao i ova pršut/panceta kombinacija, podijelila mnoga nepca.

Izvor:morski.hr

Najčitanije