16 C
Kotor

Slušaj online radio

Putinu popularnost porasla 15 posto od početka rata u Ukrajini

Vladimir Putin Foto: Sputnik/Sergei Fadeichev / Reuters

Drugi je dan trodnevnog glasanja na predsjedničkim izborima u Rusiji. Gotovo je sigurno da će predsjednik Vladimir Putin osvojiti novi šestogodišnji mandat. Ugušio je oporbu, potpuno nadzire politički sustav, žestoko se obračunao s nezavisnim medijima i skupinama za ljudska prava.

U Rusiji u ratu postoji samo jedan pravi kandidat i samo jedan pobjednik – Vladimir Putin.

Dok Rusi glasaju na izborima od 15. do 17. marta, popularnost 71-godišnjeg bivšeg potpukovnika KGB-a golema je – trenutačno iznosi 86%, što je porast u odnosu na 71% neposredno prije invazije na Ukrajinu.

– Očekujemo da jedan i jedini, najbolji, Vladimir Vladimirovič, nastavi svojim putem. Sretni smo, kakve druge osjećaje možete imati kada dođete glasati za omiljenog predsjednika, zapitala se Irina Dobrinina iz Moskve.

Glavna briga Kremlja je osigurati visoku izlaznost. Šefovi nekih državnih tvrtki naredili su zaposlenicima da glasaju – i donesu dokaze – fotografije svojih glasačkih listića. Čak i bankomati porukama podsjećaju Ruse da moraju glasati. Slabo pokretnima, kao ovdje, na Kavkazu, donose se izborni listići i glasačke kutije.

– Idemo biračima kako bi glasati. Oni ne mogu hodati do biračkog mjesta, pojasnila je Dirvan Kurbanova, članica lokalnog izbornog povjerenstva u Kunkiju u Republici Dagestan.

Izvor:Hina-HRT

Najčitanije