8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Qatari Diar kreće sa izgradnjom turističkog kompleksa u uvali Pržno?!

Dusko-Markovic predstavnici Qatari-Diar

U zaleđu uvale Pržna u Krtolima kod Tivta Qatari Diar izgradiće ekskluzivni turistički kompleks, vrijedan 270 miliona eura, najavljeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Abdulom Bin Hamadom Alatijahom.

Iz Vlade su saopštili da je kompanija dio katarskog državnog investicionog fonda i sa svoje tri podružnice raspoređene na tri kontinenta trenutno vodi 60 razvojnih projekata vrijednosti preko 35 milijardi dolara u 24 zemlje širom svijeta.

Od 2010. godine vlasnici su 270.000 kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna.

“Naglasili su svoju posvećenost realizaciji ove investicije, za koju već imaju iskazano interesovanje hotelskog lanca Four Seasons, kao operatera budućeg rizorta”, navode u Vladi.

Marković je kazao da se u Crnoj Gori trenutno realizuju razvojni projekti vrijedni više od četiri milijarde eura, kao i da je jedna od strateških politika Vlade dodatno unapređenje investicionog ambijenta.

“Istakao je da su vrata otvorena za kredibilne investitore od kojih ne očekujemo samo novac već i prenošenje u Crnu Goru iskustava u poslovanju i upravljanju. Izrazio je zadovoljstvo najavom započinjanja ovog razvojnog projekta i dao uvjerenje da će ovakvi projekti uvijek nailaziti na punu podršku države”, zaključuju u Vladi.

Najčitanije