21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Računarskom prevarom oštetio “Azmont” za oko 170.000 eura

Kompijuter

Protiv O.G.(22) državljanina Litvanije, kao i protiv pravnog lica “O.G. Construction Works LTD“, osnovanog u Velikoj Britaniji, a čiji je vlasnik procesuirani O.G, policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je napravio računarsku prevaru i oštetio kompaniju “Azmont Investment” za 169.733 eura.

Krivična prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

“Ovlašćeno lice u kompaniji ‘Azmont Investment’ podnijelo je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti Herceg Novi protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je ta osoba, koristeći informacione tehnologije presrela poslovnu email komunikaciju, te na taj način izvršila izmjene broja žiro računa na fakturi za plaćanje, te da je ta, tada nepoznata osoba, prevarila podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa, prilikom koje je napravljena materijalna šteta u pomenutom iznosu od 169.733 eura. Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, posredstvom NCB Interpol, izvršili identifikaciju vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o O.G. za kojeg se sumnja da je predmetno krivično djelo počinio posredstvom pravnog lica čiji je vlasnik”, navodi se u saopštenju policije.

Ove aktivnosti, kako dodaju, izvedene u okviru operacije “Galaktiko” čiji je cilj suzbijanje računarskih prevara i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija.

Najčitanije