33 C
Kotor

Slušaj online radio

Rađenović u Tivtu: Pristup plaži mora da bude obezbjeđen svim građanima i to zakupci moraju da poštuju

Morsko dobro- Rađenović u Tivtu

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović sa saradnicima posjetio je danas tivatsku opštinu kako bi se upoznao sa problemima i razgovarao sa predjednikom Skupštine Opštine Tivat dr Andrijom Petković.

Konstruktivnom sastanku prisustvovali su i građani, koji su izrazili primjedbe na dosadašnji rad i zakupaca i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Najviše primjedbi se odnosilo na plažu ispred hotela “Palma”, na kojoj su postavljeni stubići i žardinjere, kako bi se ograničio pristup istoj.

“Obilaskom terena, zajedno sa Službom kontrole ispred Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore i Komunalnim preduzećem evidentirali smo nepravilnosti koje će u najkraćem roku biti otklonjene, a pristup plaži mora da bude obezbjeđen svim građanima i to zakupci moraju da poštuju. Mi ćemo ubuduće po svakoj prijavi izlaziti na teren i otklanjati sve nepravilnosti” kazao je Rađenović.

On je najavio da je Morsko dobro u pregovorima sa Opštinom Tivat oko Pina koje planiraju ustupiti lokalnoj upravi, kao i otvaranju kancelarije u ovoj opštini.

Rađenović je kazao da je politika JPMD decentralizacija i da će se bazirati na zahtjeve i primjedbe koje su bile na nivou lokalnih samouprava.

Najčitanije