4 C
Kotor

Slušaj online radio

Radovići – Roditelji protestuju sedma učiteljica za dvije godine

Škola

Na insistiranje roditelja jutros je u OŠ “Branko Brinić” održan sastanka roditelja učenika 3. razreda sa direktoricom Vesnom Brinić na kome su roditelji izrazili nezadovoljstvo što se njihovoj djeci mijenja učiteljica po sedmi put za dvije godine.

“Složili smo se da ne treba da im se mijenja učiteljica, koja ima sve kvalifikacije. Na konkursu koji je bio otvoren, primljena je nova učiteljica, koja ima završen učiteljski fakuletet, nego master sa Univerzireta u Beogradu, smjer komunikologije. Odluka o zaposlenju je donjeta u školi sa komisijom na čelu sa direktoricom Vesnom Brinić, gde je predloženo da stara učiteljica ostane iako nova ima master iz komunikologije.

Nakona sastanka direktorica je donela odluku da prima novu učiteljicu! Bez saglasnosti komisije. Dana  13.12. stara učiteljica obaviještena da od 14.12. dobija otkaz i da se odmah vrši smjena učitelja. Direktorica škole Vesna Brinić nam je tražila da sami obezbijedimo potvrdu od Ministarstva da ostane stara učiteljica, što je naravno nemoguće dobiti. Od danas djecu nećemo slati u školu dok se problem ne riješi” – poručuju nezadovoljni roditelji učenika 3.razreda Osnovne škole “Branko Brinić” iz Radovića.

Najčitanije