24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rambo Amadeus sa kolegama snimio pjesmu “Corona Party” (VIDEO)

Imajući u vidu da je 2020. godinu, pored globalne pandemije koronavirusa, obilježila i poplava teorija zavjere i dezinformacija o koronavirusu i vakcinama koja je za posljedicu imala širenje straha, ambasador dobre volje UNICEF u Crnoj Gori Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus je sa svojim prijateljima i kolegama napravio pjesmu Corona Party koja na duhovit način govori o ovoj temi i ambivalentnom odnosu prema preventivnim mjerama, kao i vakcinaciji koja je upravo krenula da se sprovodi širom planete, saopšteno je iz UNICEF u Crnoj Gori.

“Sjećam se, kao da je juče bilo, kad je 1972. godine izbila epidemija variole vere. Imao sam devet godina, tada su i djeca morala da se vakcinišu i ne sjećam se da je iko to dovodio u pitanje. Nauci se bezrezervno vjerovalo. Medicina je nauka, a vakcina je plod nauke, baš kao i dezinfekcija, penicilin, aspirin, točak, satelit, električni motor ili solarni panel. Razumijem da nekim ljudima nije svejedno da se vakcinišu, ali ipak treba imati u vidu da živimo u 21. vijeku, kada su zahvaljujući medicinskoj nauci skoro sve poznate zarazne bolesti iskorijenjene”, poručio je Pušić.

U sapštenju se dodaje da Pušiću na pjesmi “Corona Party” gostuju muzičar Čarli Ćineli iz Italije i David Bižić, operski bariton i da je urađena uz podršku Britanske ambasade u Podgorici i UNICEF.

“Vakcina će sve vratiti u normalu. Vakcina je jedino rješenje kako bi ljudi mogli ponovo da se okupljaju, zabavljaju, uživaju u društvu, plešu i idu na koncerte uživo. Sve se to sada vraća”, ističe Ćineli, koji jedva čeka da se vrati muzičkim nastupima.

Najčitanije