23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Od Bojane do Trsta – Rambo Amadeus sa svojim solarnim jedrenjakom kreće u eko avanturu preko Jadrana

Rambo Amadeus – foto privatna arhiva

Muzičar i jedriličar Antonije Pušić poznat kao Rambo Amadeus iduće godine od 1. juna do do 15. oktobra, solarnim jedrenjakom “Boka” planira oploviti Jadran, od Bojane do Trsta, isključivo na sunce i vjetar, bez dopunjavanja struje, energetski 100% autonomno i sa 0% zagađenja vode i zraka, najavio je Rambo na svom Facebook profilu.

– Ideja je da u etapama obilazim i svraćam na mnoga zanimljiva mjesta i sudjelujem u događajima i festivalima koji promoviraju ekologiju, održivi turizam i pomorsku baštinu, kao i umjetnost i kulturu, pa i da zasviram malo, why not…- napisao je.

Ovo veliko putovanje kao i susrete sa zanimljivim ljudima Rambo će snimati, a materijal će biti montiran u TV serijalu pod radnim nazivom “Putopisi solarnog Odiseja”.

Rambo Amadeus – foto privatna arhiva

Pozvao je regionalne TV stanice, TV producente, ekološke i druge NGO, proizvođače i distributere novih i čistih tehnologija, turističke zajednice, marine, turističke i glazbene festivale i nositelje održivog razvoja u cjelini, kao fanove i prijatelje koji žive duž jadranske obale, a žele da doplovi do njih.

Zainteresirani mogu poslati svoje prijedloge za suradnju na info@ramboamadeus.com sa subjektom “Putopisi solarnog Odiseja”

Poziv je otvoren do 31. decembra kako bi pravovremeno mogao isplanirati svoj projekt.

Rambo je svojedobno stoljeće staru podrtinu drvenog broda pretvorio u solarni retro jedrenjak s dva jarbola, dva floka (prednja jedra) i dva glavna jedra.

Jedrilicu na solarni pogon pokreće isključivo energija sunca – na palubi ima solarne panele, baterije se pune na suncu čitav dan, a motor služi samo za uplovljavanje i isplovljavanje – i to ponekad. Kako se navodi, autonomija broda uz pomoć baterija je četiri sata pri punoj brzini od 5 čvorova.

Najčitanije