17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender za radove na šetnici od Bijele do Kamenara

Sveta Nedjelja -Boka Kotorka foto Boka News

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog objavila je tendersku dokumentaciju za izbor izvođača radova na uređenju dijela obale uz magistralni put, odnosno za izgradnju šetnice od Bijele do Kamenara.

Riječ je o zajedničkom projektu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koje je investitor sa 150.000 eura, dok će Opština Herceg Novi opredijeliti 140.000 eura.

Kako se navodi u glavnom projektu, projektovano je uređenje pješačke komunikacije – šetališta, koje obuhvata potez uz Jadransku magistralu, ukupne dužine 639,64 m, počev od skretanja za Bijelu, uključujući uređenje dijela slobodnih površina sa južne strane raskrsnice lokalnog puta za Bijelu, pa sve do mora, zatim postojeću pješačku stazu koja vodi do rta Sv.Neđelje, kao i dva postojeća proširenja u okviru trase.

Planirano je proširenje puta za pet parking mjesta, potrebe prilaza i nužnog zaustavljanja vozila interventnih ekipa u slučaju akcidentnih situacija (kola Hitne pomoći, vatrogasno vozilo i sl.) kao i rampa i parking mjesto za OSI.

Sve obrušene originalne djelove parapetnog zida biće potrebno vratiti na izvorno mjesto, poštujući originalnu tehniku zidanja.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 30 dana od dana otvaranja ponuda.

Ponude se mogu predavati neposredno u prostorijama agencije na Trgu Belavista ili preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu agencije, do 9. novembra. Rok važenja ponude je 60 dana od otvaranja.

/K.M./

Izvor:Dan
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije