21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Raste bijes Krtoljajna zbog iznevjerenih obećanja iz Opštine Tivat

Radovi na putu prema Radovićima

Mjesna zajednica Krtoli zvanilno se danas povuka iz razgovora i dalje saradnje sa rukovodstvom Oošptinom Tivat u vezi realizacije prijekta asftaltiranja lokalnog puta za taj dio tivatske opštine.

Krtoljani su to, prema riječima predsjednika MZ Ivana Starčevića, učinili zbog nezadovoljstva brojnim do sada iznevjerenim obećanjima lokalne uprave Tivta  da će se glavni problem mještana – gradnjom kanalizacije i vodovoda devastrirani i skoro potpuno uništeni lokalni put, asfaltirati i dovesti u prvobitno stanje prije početka špica ljetnje turističke sezone.

„Prvi jun kada su obećali da će sve biti gotovo, odavno je prošao a evo i 1.jul kuca na vrata, a mi još nemamo put. Građani mjesecima trpe posljedice, turisti nam ne dolaze ili nas napuštaju, lomimo kola, živimo u prašini,  a da pređeno 14-15 kilometara do Tivta, često nam treba i preko 2 sata zbog radova i gužvi. Stanje je nepodnošljivo i kap je definitivno više prelila čašu strpljenja mještana“- kazao je danas novinarima Starčević dodajući da MZ sada prepušta čelnicima Opštine da direktno, bez njihovog posredovanja i često puta u proteklom periodu umirivanja nezadovoljstva građana, razgovaraju sa Krtoljanima i njima direktno objasne zašto ne drže data im obećanja.

Opština je ranije rekla da nema novca za oko 700 hiljada eura vrijedno ponovno asfaltiranje oko 5 kilometara lokalnog puta kroz Krtole od kotorske raskrnice do Radovića. Iako je riječ o opštinskoj infrastrukturi, Opština nesposobna da na vrijeme i kvalitetno riješi problem, vruć je krompir „uvalila“ strateškim stranim partnerima koji su isto tako kao i mještani Krtzola pogođeni katastrifalnim stanjem jeidne drumske saobraćajnice na ovom području – kompanijama „Luštica Developmnet“, „Qatari Diar“ i „Sea Trade“ koje su sve obećale finansijsku, a u slučaju „Luštice Developmnet“ i organizacionu pomoć da se asfaltiranje što priije završi.

„Mi smo tim kompanijama im na tome i volji da nam pomognu izuzetno zahvalni. Opština je međutim ta, koja je iz ko zna kojih razloga maksimalno opstruirala i usporila riješavanje ovog gorućeg problema i sada neka se direktno suoči sa bijesom mještana kojima je direktno ugroženo i zdravlje i egzistencija“- kazao je Starčević.

Do sada je samo osnovnim, nosećim slojem asfalta prekrivena samo jedna traka puta u dućini od oko 2,5 milometara na potezu od Obale Đuraševića do Rogača koju je prethodno izvođač, užička firma „Jedinstvo“ raskopala radi gradnje vodovoda. Prikrpljen je i rov u putu širine 1,2 metra u koji su položene vodovodne cijevi na potezu od skrtanja za Plave horizonte do rezervoara Luštica, ali je sve to još jako daleko od obećanog kompletnog presvlačenja novim asfaltom obje trake na ukupno našto preko 5 kilometara lokalnog puta kroz Krtole. Iz Opštine najavljuju da će za dva dana početi asfaltiranje puta na potezu od kotorske raskrnice do Solila gdje se privodi kraju ispitivanje novog 2,2 kilometra dugog vodovoda kojeg je gradila firma „Erlang“.

Izvor:S.L

Najčitanije