17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Rayanair od jula obnavlja 40 odsto letova

rayanair

Irska niskobudžetna kompanija Rayanair je danas saopštila da će od jula obnoviti 40 odsto letova.

Zbog pandemije korona virusa biće obavezno nošenje maski i mjerenje temperature putnika i posade, ali ne i stalno “socijalno distanciranje” na aerodromima i u avionima, već će to biti “preporučivano kada je moguće”.

Rayanair  planira da uspostavi 1.000 letova za 90 odsto odredišta do kojih je leteo prije pandemije.

U saopštenju se dodaje da je ovaj plan uslovljen ukidanjem ograničenja letova unutar Evrope i primjenom zdravstvenih mjera na aerodromima.

Rayanair će kontrolisati temperaturu putnika na ulazu u aerodrome, zahtijevaće nošenje maske prije i tokom leta, i preporučiće onlajn-prijavu, preuzimanje bording karata preko mobilnog telefona, a “podsticaće putnike” da imaju samo ručni prtljag.

U avionu će plaćanje pića i hrane biti moguće samo bankovnim karticama, a ne i gotovinom, dok će biti zabranjeno stojanje u redu za toalet.

Generalni direktor Rayanair Edi Vilson rekao je da je poslije četiri mjeseca vrijeme da se obnovi avio saobraćaj.

Rayanair , koji od sredine marta ima samo nekoliko letova dnevno, najavio je početkom maja ukidanje 3.000 radnih mjesta kao uslov za opstanak kompanije usljed posljedica pandemije.

Ta irska kompanija je tada saopštila da povratak na normalno poslovanje, kao prije pandemije, ne očekuje prije ljeta 2022. godine.

Izvor:bet

Najčitanije