Volim kupiti dobar komad svježeg lososa. Volim to njegovo ukusno meso i teksturu i pokušavam ga jesti što češće. Iako ga najčešće pečem nabrzinu na gril ili običnoj tavi, ponekad se malo poigram pa ga pripremim na malo drugačiji način. Evo jedne takve varijante.
Sastojci:
- 300 g lososa (deblji komad), narezanog na kockice
- 1 tikvica, narezana na tanke kolutove
- Maslinovo ulje
- Češnjak, nasjeckan na sitno
- Začini po želji: sol, papar, peršin
Postupak:
- Losos sam narezala na kocke, malo veće i stavila u staklenu zdjelicu.
- U posudici sam napravila marinadu od maslinovog ulja i na sitno nasjeckanog češnjaka. Možete dodati začine po želji.
- Marinadu sam prelila preko lososa i ostavila malo da stoji.
- Potom sam uzela ražnjiće i naizmjence na svaki nabola losos i tikvicu pa sve pekla sa svih strana, na gril tavi.
- Uz ovako pripremljene ražnjiće dovoljna vam je samo neka zelena salata i malo limuna kojim možete preliti ražnjiće.