20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Za razvoj lokalne zajednice 150 hiljade eura

Luštica Bay - panorama
Luštica Bay – panorama

Kroz Protokol o sponzorstvu koji je potpisala sa Opštinom Tivat, kompanija Luštica Development opredijelila je 150 hiljada eura za podršku razvoju lokalne zajednice tokom ove godine, od čega je već usmjereno 123 hiljade, a još 27 hiljada eura će biti opredijeljeno za nekoliko projekata u mjesnoj zajednici Krtoli.

„Kroz program društveno-odgovornog poslovanja, naša kompanija promoviše i aktivan i zdrav način života. Pored sponzorisanja aktivnosti i razvoja lokalne zajednice kroz finansiranje klubova i institucija u oblasti sporta, turističkih, zabavnih i kulturnih aktivnosti, našu podršku smo proširili i na energetsku efikasnost. Time je, uz našu podršku, Tivat početkom godine dobio takozvane „pametne“ solarne klupe i postao prva opština u Crnoj Gori koja raspolaže ekološkim i visoko-tehnološkim urbanim mobilijarom.” -rekao je izvršni direktor Luštice Development Daren Gibson.

Luštica bay
Luštica bay

Ovogodišnja podrška, pored ostalog, bila je usmjerena na obnavljanje javne fontane u Tivtu, pozorišni festival Purgatorije, te Muzičku školu u Tivtu. Partnerstvo sa kompanijom zavrijedili su i džudo klub Tivat, BK Brdjani, KK Teodo, KK Krtoli, FK Sloga, RK Partizan 1949, šahovski klub Mimoza i drugi sportski klubovi. Oko 27 hiljada eura je bila vrijedna podrška projektima koji podrazumijevaju unapređenje Radovića i Krtola, kao što je sufinansiranje adaptacije ambulante u Radovićima, održavanje vaskršnjeg turnira i rad nekoliko sportskih kolektiva.Kompanija je podržala i štampanje knjige „Liber di Belila“, svojevrsne enciklopedije o Krtolima, koja sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa ovog područja na poluostrvu Luštica.

Luštica Development
Luštica Development

„Mi smo u fazi potpisivanja ugovora za još 27 hiljada eura koji će biti opredijeljeni mjesnoj zajednici Krtoli za nekoliko projekata na području Radovića, poput obnavljanja fasade OŠ „Branko Brinić“, nabavke nastavnih sredstava za dječiji vrtić, uređenja javnih površina, opremanja igrališta i drugih.“ -istakla je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu kompanije.

Najčitanije