16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Razvoj podvodnog kulturnog turizma u Budvi

Podmorje – muzej 

Opština Budva je partner na projektu BlueMed PLUS, na kome je u saradnji sa Univerzitetom u Kalabriji, regionima Apulia (Italija), Tesalija (Grčka) konsultantskom agencijom Atlantis iz Grčke i Opštinom Valona (Albanija), kapitalizovala najvažnija iskustva, rezultate i vrijednosti projekta BlueMed koji je završen 2020.godine.

U okviru projekta BlueMed u tri zemlje Mediterana su otvoreni podvodni arheološki parkovi za ronioce i sa njima povezani muzeji na kopnu kao dio inovativne visoko tehnološke turisticke ponude podvodnog kulturnog turizma.

Završne BlueMed PLUS radionice “Razvoj podvodnog kulturnog turizma u Budvi, Road Map i akcioni plan kao rezultati BlueMed Plus Projekta” će se održati 9. maja 2022. u Hotelu Avala u Budvi. Radionica će biti otvorena u 9.30 nakon registracije učesnika

Na radionici će biti predstavljena podvodna kulturna baština opštine Budva, pravni okvir realizacije koncepta BlueMed projekta, kao i akcioni plan i plan upravljanja lokalitetom podvodne kulturne baštine otvorenim za turističke posete i povezanim muzejem.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije