16 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje – Opština Tivat, poručila građanskoj listi “Narod pobjeđuje”, neplaćanje poreza iz bunta…

Tivat panorama - foto Anton Gula Marković Boka News
Tivat panorama – foto Anton Gula Marković Boka News

Povodom saopštenja građanske liste “Narod pobjeđuje” objavljenog 22.jula, u nastavku prenosimo saopštenje Opštine Tivat.

“Orkestrirani napad na rad i integritet Opštine Tivat se nastavlja, ovoga puta javnim pozivom grupe građana “Narod pobjeđuje” da građani Tivta ne plate porez. Dakle, poziv na izbjegavanje zakonskih obaveza. Krajnje “afirmativna” poruka, koja se može tumačiti i kao dokaz da grupa građana koja učestvuje u izbornoj trci i nada se vršenju vlasti u lokalnoj upravi, tome nije dorasla. Vi se, gospodo, kandidujete da vodite kuću na čije rušenje pozivate. A poziv na neplaćanje poreza iz bunta, trebalo bi da bude ultimativni dokaz ljubavi prema gradu i državi – teza koju sasvim sigurno ni sami do kraja ne možete odbraniti”, kaže se u saopštenju Opštine Tivat,

Na ovaj način Opština Tivat je uvučena u niz tekstova, koji za namjeru imaju diskreditaciju, i sve se čini bitnijim od onoga što je istina, a istina je, radi javnosti je važno reći: Opština Tivat je izmirila sve prijavljene i dospjele obaveze prema Poreskoj upravi u cjelosti, uključujući i obaveze koje se odnose na isplatu junskih zarada zaposlenih u lokalnoj upravi. Opština Tivat ne duguje Poreskoj upravi i prepoznata je kao jedan od najurednijih obveznika. Vaša se saopštenja baziraju na nezvaničnim spekulisanjima, a naša na činjenicama, koje su potvrđene i od strane, u ovom slučaju nadležne institucije – Poreske uprave.

Opština Tivat zahvaljuje svim građanima koji već godinama unazad svoje poreske obaveze izmiruju na vrijeme. Visoke stope naplate poreza rezultat su krajnje pohvalnog odnosa građana prema zajednici u kojoj žive, ali i predanog rada, urednih evidencija i korektnog odnosa koji postoji na relaciji poreskih obveznika nadležnog opštinskog organa. Usvajanjem Odluke o donošenju mjera za podršku provredi i građanima u opštini Tivat, na posljednjoj sjednici Skupštine Opštine Tivat, građanima je pružena mogućnost odloženog plaćanja poreza na nepokretnosti, na način da se plaćanje prve rate odlaže do 31.08.2020. godine, a druge rate do 30.11.2020.

Lokalna uprava ulaže napore da novac svih građana bude investiran u projekte od kojih će svi u Tivtu imati koristi. Rad Opštine Tivat javan je, transparentan i u skladu sa svim zakonima ove države, a oni nalažu da se i vaša predizborna aktivnost dijelom finansira iz Budžeta, na čije nepoštovanje pozivate.

U toku je predizborna kampanja i svi učesnici u predizbornoj trci imaju pravo da se bore za glas građana, međutim na njima je odluka da li će to činiti neosnovanim i nedobronamjernim optužbama ili kvalitetnim i dobrim predizbornim programom. U oba slučaju, žrtva ne bi trebalo da bude lokalna uprava i njen kredibilitet. To bi bio vrsni primjer patriotizma”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Najčitanije