12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje – Predsjednik Opštine Tivat odgovorio SD-u

Željko Komnenović – foto Boka News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović odgovorio je Social Demokratama na tekst  SD Tivat: Izjava predsjednika Opštine Komnenovića licemjerna, poziv državnim organima da…

Reagovanje prenosimo integralno.

“Poštovane tivatske socijaldemokrate, slobodno nastavite da iskazujete frustracije zbog izbornog poraza i ljubav prema pokojnom NKT, ali teško da meni možete držati lekcije o „licemjerju“.

I u nastupima na sjednicama novog saziva tivatskog parlamenta i ovim saopštenjem, pokazujete da se ne možete suzdržati animoziteta i da se muški trudite da ostanete veći depesovci od samih depesovaca.

Neko ko je svojski držao stranu čelnicima tivatskog DPS dok su pustošili gradsku kasu i udvostručili broj zaposlenih u lokalnoj upravi, dok su opštinsku imovinu na području tivatskog Aerodroma knjižili preko noći kao državnu imovinu pripremajući ga za prodaju, teško da može držati lekcije o odgovornosti prema gradu i građanima.

Očigledno je da nakon izgubljenih izbora, sad imate višak slobodnog vremena ali ste ga mogli iskoristiti i bolje nego da premotavate snimak zaupokojene liturgije mitroplitu Amfilohiju u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i tražite trenutak kad je predsjednik opštine Tivat skinuo masku. Previdjeli ste da je RTCG začudo direktno prenosila događaj pa se javnost mogla uvjeriti da li sam i u kojoj mjeri poštovao mjere epidemiološke zaštite. Dok je više nego očigledno da se NKT ne miješa u svoj posao sem hapšenja i privođenja popova, tivatski SD se izgleda kandiduje da preuzme njihove ingerencije pa ocjenjuje ko je ili nije prekršio mjere i ko treba da bude izolovan. Čekajući da mi izdate rješenje, pošto sam u vašem saopštenju uočio da tražite moje izvinjenje, da bih vas odobrovoljio javno vam se izvinjavam.

Izvinjavam se dakle tivatskom SD što sam izašao u susret  molbama građana i osoblja tivatskog Doma zdravlja, što sam inicirao otvaranje posebnog žiro računa za skupljanje novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme, zamolio investitore da uplate sredstva pa sad na računu ima oko 30.000 eura, što građani Tivta neće morati plaćati brze testove za korona virus i drhtati na trotoaru isped Doma zdravlja, što sam naložio reaktiviranje call centra i volontera, redovnu dezinfekciju objekata od javnog značaja u Tivtu. Posebno se izvinjavam što sam se usudio da javno kritikujem pokojnu filijalu odlazećeg režima i postavim pitanje šta je sa parama koje su opština Tivat, tivatski privrednici i građani uplatili u fond za donacije, a sad mi sami moramo skupljati sredstva kako bi ublažili posljedice pandemije korona virusa u Tivtu. Izvinjavam se i što sam se testirao i što su rezultati negativni pa sam SD pokvario teorije o neodgovornosti.

Izvinjavam se na kraju zbog zaključka da bi socijaldemokrate mogle razmisliti pa iz svoje glasačke baze na Aerodromu Tivat i partijskih rukovodilaca na čelu Aerodroma Crne Gore tražiti da na žiro račun tivatskog Doma zdravlja uplate koji euro i dokažu tako samoproklamovanu odgovornost prema gradu i građanima”- kaže se u saopštenju Predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića.

Najčitanije