11 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje: Saopštenje menadžmenta Instituta neprimjereno ozbiljnosti situacije

Stevan Katić – foto Z.K.

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem, zatečeno je i razočarano saopštenjem menadžmenta Instituta “Dr Simo Milošević”, u kojem predsjednika Opštine optužuju za “ličnu promociju… koju je omogućio medijski koncern Vijesti”.

Saopštenje integralno prenosimo:

“Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti, dodaćemo da se radi o emisiji “Boje jutra” na Televiziji Vijesti, u kojoj je predsjednik Opštine Stevan Katić gledaocima predočio aktuelnu situaciju u Herceg Novom povodom svih vanrednih okolnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Ne treba biti previše intuitivan pa razaznati iz kojeg ugla i kroz kakvu prizmu su potpisnici saopštenja gledali i slušali televizijski prilog u kojem se predsjednik Opštine Stevan Katić osvrnuo na situaciju sa karantinom u Igalu, kao i aktivnostima lokalne samouprave, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, komunalnih službi i volontera.

U saopštenju menadžmenta Instituta, odnosno direktorice gospođe Gordane Rajović, prepoznaje se velika politička ostrašćenost, i to u ovim momentima kada treba da bude iskazana solidarnost između svih subjekata, kako u gradu, tako i u državi.

Nije istina da je u emisiji predsjednik Opštine gostovao povodom priče o karantinu – već generalno o stanju u Herceg Novom i preduzetim mjerama od strane Opštine. Jedno od pitanja je bilo o karantinu, na koje je predsjednik dao odgovor na osnovu brojnih kontakata koje je imao tim povodom i primjedbi koje su bile direktno upućene na adresu Opštine. Bilo kakva dobronamjerna kritika nije izrečena u svrhu samopromocije, niti je predsjedniku Opštine to potrebno, posebno u ovim trenucima, već iz potrebe da se stvari popravljaju na svim nivoima. Zaposleni Instituta i svi koji su u karantinu su i po nama heroji, za razliku od menadžmenta koji i ovakve momente koristi u političke svrhe.

Sasvim svjesni napora svih zdravstvenih radnika, među njima i zaposlenih Instituta, pozivamo menadžment te ustanove da se više posveti organizaciji rada i zbrinjavanju naših građana, nego praćenju društvenih mreža, jutarnjih i popodnevnih programa svih medijskih kuća u čijim emisijama redovno pozivaju predsjednika Opštine i na koje je dužan da se odazove – ne u svojstvu samopromovisanja, kako to politički u ovim teškim vremenima gleda gospođa Rajović, već zbog toga što pokriva veoma bitnu funkciju šefa Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Podsjećamo da predsjednik Katić predsjedava sastancima Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, u koji su uključeni predstavnici lokalne samouprave, komunalnih preduzeća čiji je osnivač Opština, državnih službi i zdravstvenih ustanova. Cilj rada je pomoć u koordinaciji svih lokalnih službi u borbi protiv koronavirusa, kao i adekvatno reagovanje na vanrednu situaciju u kojoj se nalazimo.

Opština Herceg Novi apeluje na građane da ignorišu impotentne pokušaje za politikantskim raspravama, kao i medijske istupe onih koji ih zagovaraju. Sada svi zajedno imamo jedan cilj i jednog neprijatelja – samo disciplinom, dobrom organizacijom i solidarnošću iz ove borbe možemo izaći kao pobjednici. Sve naredbe i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Instituta za javno zdravlje i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje moramo poštovati, bez izuzetka” – kaže se u saopštenju.

Najčitanije