9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Retrospektiva osmog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Osmi dan 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježen je sjajnim programom i ispraćen s osmijesima na licima!

Naši drugari iz Kulturnog centra „Homer“ izveli su sa početkom u 21 čas u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ predstavu  „Pola pola“ kao dio revijalnog pozorišnog programa. Režiju potpisuje Minja Novaković, a teme kojima se ova predstava bavi su životne prepreke djece i mladih koje su uvijek lakše ako imamo nekog svog ko nas može usmjeriti da sve gledamo na vedriji način – zahvaljujući ljubavi!

Na Ljetnjoj pozornici smo od 21.30 časova uživali u predstavi „Druga strana vjetra“ naših prijatelja sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. U životu vječito plovimo morima tražeći neko blago i otkrivajući neke tajne, a ovo je priča o vječitom traganju za smislom, namijenjena mladim ljudima koji su pred brojnim odlukama i životnim zahtjevima.

8. DAN FESTIVALA – Druga strana vjetra – 08.07.2021. – Foto: Krsto Vulović

Danas u Kotoru svoje sidro pustolova spušta Gradsko Kazalište Žar ptica sa predstavom „Pustolovine Barona Minhauzena“. To je priča o jednom nevjerovatnom pustolovu ali istovremeno i o jednom običnom čovjeku čija mašta može svašta. Da bismo saznali dokle sežu pustolovine i maštanja, družimo se večeras u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u dva termina – 18, a zatim 20 časova!

Premijere filmskih ostvarenja polaznika filmske radionice Beštijice pod nazivom „Sjutra počinje danas“ moći ćemo da pogledamo večeras, 9. Jula u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova. Od marta mjeseca naši drugari vrijedno su radili na svojim filmovima pod budnim okom reditelja Andrije Rašovića, a sada vas pozivamo da ih zajedno podržimo i uživamo u njihovim filmovima!

Pozivamo vas da na Ljetnjoj pozornici zajedno maštamo sa djecom iz Dječijeg saveza Tivta i Dječijeg saveza Podgorice koji će svoj program pod nazivom „Maštanjima nikad kraja“ izvesti sa početkom u 21 čas.

8. DAN FESTIVALA – Pola pola – 08.07.2021. – Foto: Nina Martinović

10. dana Festivala iz Gradskog pozorišta Podgorica stižu nam „Tri praseta“, malo drugačija nego ona koja poznajemo iz basni. Zaljubljeni vuk i pomalo lukavi prasići pozivaju sve male ljude od tri godine pa i one još mrvu starije – mame, tate, bake, deke – da nam se pridruže u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u čak dva termina, u 18 časova, a zatim u 21 čas!

Na likovno-literarnom konkursu pod nazivom Baš je dobro dijete biti pristiglo je mnogo radova osnovaca širom Crne Gore i regiona – najbolje ćemo izabrati 10. jula u 20.30 časova u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“.

Na Ljetnjoj sceni sa početkom u 21 čas imaćemo priliku da prisustvujemo programu „Veče sa Alisom“  i tačkama koje izvode talentovani polaznici plesnog studija Alisa iz Kotora, a vas pozivamo da zaigrate u njihovom ritmu!

Napominjemo našu publiku da rezervacije karata više nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan, te da djecu očekujemo u što većem broju i sa što širim osmjesima na licima!

Izvor:PR KPDF

Najčitanije