14 C
Kotor

Slušaj online radio

Riblji đuveč

Đuveč sa ribom

Đuveč je jelo od riže, povrća i drugih namirnica. U ovom receptu je riječ o ribljem đuveču. Mogu se koristiti fileti različitih riba.

Sastojci:

Recepti Riblji đuveč

75 dag (750 grama) ribljih fileta

Recepti Riblji đuveč

sol

Recepti Riblji đuveč

papar

Recepti Riblji đuveč

manja glavica luka

Recepti Riblji đuveč

40 dag (400 grama) riže

Recepti Riblji đuveč

2 zelene paprike

Recepti Riblji đuveč

3/4 kg rajčice

Recepti Riblji đuveč

1 dl ulja

Recepti Riblji đuveč

voda ili riblja juha

Priprema:

Riblje filete posolite i popaprite.

Na ulju prepržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i opranu rižu pa je pržite dok ne postane meka. Dodajte na tanke režnjeve narezanu papriku. Rižu pravilno rasporedite po posudi, a uz rub složite uredno narezane rajčice. Posolite i popaprite. U sredinu posude složite riblje filete. Zalijte sve vodom ili ribljom juhom i ostatkom ulja. Pokrijte posudu i lagano pirjajte u pećnici oko pola sata.

Riblji đuveč

Riblji đuveč je način da se od ribljih fileta napravi jedno drugačije jelo, s obzirom da se uobičajeno pripremaju prženi fileti. Na ovaj način dobije se sočno jelo, koje je glavni obrok, kompletno jelo koje ne treba prilog, a uz njega se može još poslužiti salata.

Najčitanije