23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Risan – Međunarodna trka u downhill biciklizmu

downhill biciklizam – foto publicinsta

Međunarodna trka u downhill biciklizmu zvanično će biti organizovana danas, nedjelja 15. septembar starim putem iznad Risna, a početak je u 13 sati.

Trku organizuje nedavno osnovana kotorska nevladina organizacija pod nazivom “Ekstremni biciklizam Kotor”.

“Učešće su potvrdili biciklisti iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine i Srbije, a očekujemo i predstavnike Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Rusije” – rekao nam je ispred organizatora Predrag Uhrin koji navodi da su danas organizovani treninzi koji su sastavni dio ovog događaja.

Downhill biciklizam je ekstremna vrsta sporta čiji je fokus u spuštanju biciklom nizbrdo, a u svijetu je aktuelna decenijama.

downhill

“U Crnoj Gori za sad postoje dvije staze :Sutorman u Baru i Štuoc na Durmitoru, a kada su u pitanju trening staze to su one na Vrmcu i u Žanjevom dolu ” – rekao je za Radio Kotor Uhrin.

Ovo je prvi put da NVO “Ekstremni biciklizam Kotor” organizuje trku ovog tipa, a slične su već dva puta održane u našoj zemlji.

Kotorski biciklisti su se, kako kaže, takmičili u zemljama regiona – u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Albaniji, a nedavno i u Njemačkoj.

“Downhill biciklizam je sport koji posljednjih godina dobija na masovnosti i mi smo na to ponosni. U zemljama regiona je popularniji, a naša želja je da i u Crnoj Gori zaživi i da poraste broj onih koji bi htjeli da nam se pridruže” – rekao nam je Uhrin.

Glavni sponsor trke je Turistička organizacija Kotor.

Najčitanije