17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Risanska “Teuta” postaje prvi Mövenpick hotel u Crnoj Gori

Mövenpick Risan Teuta (Foto: Vladimir Gugl, Studio Gugl)

Accor, vodeća svjetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva potpisala je ugovor o franšizi s kompanijom Briv construction za otvaranje prvog Mövenpick hotela u zemlji.

Postojeći istorijski hotel Teuta u Risnu proći će kroz rekonstrukciju da bi dobrodošlicu poželio prvim gostima pod mövenpick brendom na jesen 2023.

Accor nastavlja širiti svoj portfolio u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući partnerstvu s Briv Constructionom, jednom od najuglednijih građevinskih kompanija u regionu, grupa će predstaviti još jedan premium brend u primorskom region Crne Gore. Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor te spa centar.

-S velikim zadovoljstvom predstavljamo Mövenpick brend u Bokokotorskom zalivu – pravom skrivenom dragulju Crne Gore. Kao luksuzno odredište za slobodno vrijeme, smješteno u zaštićenom UNESCO-vom području, Mövenpick Risan Teuta pozvaće goste da se opuste i uživaju u autentičnom iskustvu, u savršenom bijegu na obali. Hoteli Accor su poznati po tome što nude nezaboravno iskustvo putovanja i radujemo se srdačnoj dobrodošlici gostima koji će posjetiti Risan- kazao je Dilek Sezer, direktor razvoja za jugoistočnu Evropu.

Hotel na području UNESCO-ove baštine

Hotl Teuta Risan – (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i utbanizma/Studio Grad/Idejno rješenje/Printscreen)

Izgrađen 1978. godine, Hotel Teuta predstavlja poznati jugoslovenski brutalistički stil, smješten u Risnu, “biseru u kruni” bivše Jugoslavije. Dio je UNESCO-ove kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i veoma važan za Crnu Goru i njenu bogatu istoriju i tradiciju.

Vlasnik hotela je kompanija Briv Construction, poznata po realizaciji najzahtjevnijih projekata u Crnoj Gori i Jadranskoj regiji.

Hotel Teuta je dragulj u kruni na crnogorskoj obali i godinama je dio bogate istorije zemlje. Željeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu, uz znatna ulaganja i uz nivo visoke usluge koju zaslužuje. Od početka saradnje Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova te snažnog programa posvećenosti. Takvo ulaganje daje kompaniji Briv Construction priliku da uzvrati zajednici i ostavi nasljeđe crnogorskom turizmu i generacijama koje dolaze – istakao je Vladimir Mračević, izvršni direktor kompanije Briv Construction.

Novi Mövenpick hotel nalazi se na najmirnijem dijelu slikovitog Bokokotorskog zaliva. Zahvaljujući tome, idealan je za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti istoriju i kulturu obližnjeg grada Kotora ili Herceg Novog ili pak uživati u aktivnom odmoru planinareći po okolnim planinama. Takođe, hotel se nalazi u blizini aerodorma u Tivtu i Dubrovniku, ugošćujući domaće i strane goste.

Hotl Teuta Risan – (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i utbanizma/Studio Grad/Idejno rješenje/Printscreen)

MÖVENPICK STVARA NOVE TRENDOVE

Društvo Mövenpick osnovano je 1973. u Švajcarskoj te upravlja rastućim portfeljem s više od 90 hotela u 25 zemalja. Društvo Mövenpick Hotels & Resorts poznato je širom svijeta po stvaranju trajnih uspomena jer uobičajene stvari radi na neuobičajen način. Hoteli s pet zvjezdica smješteni su u gradskim sredinama i vrhunskim odmaralištima i svojim gostima pružaju vrhunsko iskustvo opuštanja. Društvo Mövenpick zna da mali gestovi čine veliku razliku. Bilo da se radi o uživanju u čokoladi svakog popodneva, prilagođenoj tehnologiji spavanja koja osigurava odmor tokom noći ili posebno osmišljenim zabavnim i zdravim jelovnicima za djecu, društvo Mövenpick stvara prijateljsko i ugodno okruženje. Brend je takođe poznat po svojoj predanosti zaštiti životne sredine i predlaganju rješenja koja promovišu ekologiju. Međunarodni sertifikacijski program Green Globe prepoznao je društvo Mövenpick kao globalnog lidera u održivosti ugostiteljstva.

U sjevernoj Europi, koja trenutno obuhvata 31 državu (uključujući Njemačku, Austriju, Švajcarsku, zemlje Beneluksa, Ujedinjenu Kraljevinu, istočnu Evropu i Rusiju), društvo Mövenpick u ovom trenutku sprovodi ukupno 12 projekata. Brend smatra da Njemačka, zemlje Beneluksa i istočna Evropa imaju posebno snažan potencijal. Društvo u Istočnoj Evropi nastavlja bilježiti snažan razvoj s naglaskom na proširenje odmarališta usljed procvata tržišta slobodnog vremena.

O GRUPACIJI ACCOR

Accor je vodeća svjetska ugostiteljska grupacija koja raspolaže s više od 5.100 nekretnina i 10.000 lokacija za hranu i piće u 110 zemalja. Grupacija ima jedan od najraznovrsnijih i potpuno integrisanih ugostiteljskih ekosastava u industriji, koji obuhvata luksuzne i vrhunske brendove, ponudu srednje i ekonomske klase, jedinstvene lifestyle koncepte, lokacije za zabavu i noćni život, restorane i barove, brendirane privatne rezidencije, zajedničke smještajne objekte, usluge conciergea, coworking prostore i drugo. Accor se također može pohvaliti portfeljem jedinstvenih brendova bez konkurencije i više od 260.000 članova svojeg tima širom svijeta. U sveobuhvatnom programu vjernosti ALL – Accor Live Limitless, svakodnevnom lifestyle saputnika koji nudi pristup raznim nagradama, uslugama i iskustvima, uživa više od 68 miliona članova. Svojim inicijativama Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupacija želi podsticati pozitivno djelovanje uz poslovnu etiku, odgovorni turizam, održivost životne sredine, angažmana zajednice, raznolikosti i inkluzivnosti. Društvo Accord SA osnovano je 1967. godine, ima sjedište u Francuskoj i javno je uvršteno na parišku berzu Euronext (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržištu (oznaka: ACCYY) u Sjedinjenim Američkim Državama. Za više informacija posjetite group.accor.com ili pratite Accor na društvenim mrežama Twitter, Facebook, LinkedIn i Instagram.

O KOMPANIJI BRIV CONSTRUSTION

Briv Construstion je osnovan 1990. spajanjem dvije porodične  kompanije koje su uspješno poslovale godinama i prije integracije. Briv Construction je savremena poslovna kompanija koja svoj rad temelji na najboljoj praksi u građevinarstvu, s izrazitom stručnošću za realizaciju i najzahtjevnijih zadataka. Kompanija je izvela brojne projekte primjenom specifičnih inžinjerskih znanja, po čemu se izdvaja od konkurenata u regionu.

Briv Construction je priznat kao pouzdan partner na tržištu i smatra se vodećim u građevinarskom sektoru, tačnije u hidrogradnji, koja uključuje sve vrste podmorskih radova te izgradnju luka, marina i obalne infrastrukture. Uz svoju osnovnu djelatnost, kompanija je fokusirana na ulaganja u nekretnine u turističkom sektoru Crne Gore, a Hotel Mövenpick posljednji je dokaz te opredijeljenosti. Za više informacija posjetite www.briv.me.

Najčitanije