22 C
Kotor

Slušaj online radio

RK “Partizan 1949” u osmini finala Čelendž Kupa

RK Partizan
RK Partizan

RK “Partizan 1949”  iz Tivta plasirao se u osmine finala Čelendž Kupa, nakon dvije utakmice odigrane na domaćem terenu, protiv kiparskog Spesa i tako ispisao je nove stranice istorije sporta u Tivtu.

Nakon što su u petak u prvoj utakmici Partizan slavio rezultatom 27:21, sinoć je rezultat bio neriješen (22:22), golom kapitena Spesa iz sedmerca u poslednjoj sekundi utakmice.

Već nakon prvog meča bilo je jasno da je Partizan nadmoćnija ekipa i da gosti iz Kipra nemaju šanse protiv domaćina. Domaćiin su do pobjede i prolaza u naredno kolo prošli zahvaljujući dobroj igri, a posebno zalaganjima svojih najboljih strijelaca Đorđa Peruničića (sa 11 pogodaka u prvoj utakmici) i Draška Kaluđerovića (sa 6 pogodata u drugoj utakmici).

„Ovo je zaista istorijski trenutak kako za naš klub tako i za rukomet u Tivtu i Crnoj Gori. Za nas i naš grad ovo je bilo prvo evropsko takmičenje u muškom rukometu i presrećni smo što smo donijeli ovu pobjedu gradu i što smo prošli u naredno kolo takmičenja. Nestrpljivo isčekujemo da saznamo ko nam je protivnik u sledećem krugu i nadamo se još boljim utakmicama. Sve čestitke mojim izabranicima“ rekao trener ekipe, Dejan Stjepčević.

 

Najčitanije